A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 16. fordulójában a Kecel FC gárdája hazai környezetben fogadta a Tiszakécskei LC II. csapatát. A keceliek centerpályájának felújítási munkálatai miatt a találkozót március 19-én az új műfüves játéktéren rendezték meg.

A fordulatos találkozó öt gólt hozott, melyen a keceliek 3-2 (0-2) arányú vereséget szenvedtek: Gerner – Vata (Torma), Bányai, Gavula, Doszpod (Patai G.), Sendula (Vincze), Patai B. (Sajdik), Bödő, Pintyi, Csáki, Herczeg.

-Hirdetés-

A mérkőzés elején mezőnyben folyt a játék és egyik kapu előtt sem alakult ki nagyobb helyzet. A 10. percben egy hazai eladott labdából indított gyors ellentámadást a tiszakécskei csapat, amely végén a középen kilépő Winkler András szerzett vezetést a vendégeknek (0-1). Nem sokkal később a tiszakécskei Káli Tibor hagyott ki nagy gólszerzési lehetőséget. A keceliek sok hibával játszottak és eladott labdák jellemezték a játékukat. A hazai ellentámadások során Gavula Levente és Patai Balázs előtt is adódott gólszerzési lehetőség, de nem tudták a kontratámadások során értékesíteni a helyzeteiket. A 37. percben a középpályán adta el a labdát a keceli csapat, mely után a tiszakécskei Winkler András kétgólosra növelte a vendégek előnyét (0-2).

A szünet után támadóbban lépett fel a hazai gárda, és a keceliek letámadása megzavarta a tiszakécskeiek magabiztos játékát. Az 50. percben egy gyors hazai akciónál Torma Barnabás passzolta jó ütemben a középen kilépő Gavula Leventének a labdát, aki higgadtan értékesítette a helyzetet és szépíteni tudott (1-2). Sorra dolgozta ki a helyzeteket a keceli csapat és az 56. percben az egyenlítés is sikerült, amikor Bányai János szabadrúgása után a kapust megelőzve fejelte a labdát szép mozdulattal a kapuba Torma Barnabás (2-2). Ezt követően nyílt lett a mérkőzés és mindkét kapu előtt adódott több gólszerzési lehetőség is. A 83. percben a hazai védők egymás után több alkalommal sem tudtak felszabadítani, és a tiszakécskei Geiger Norbert a középen elé pattanó labdát védhetetlenül lőtte a jobb alsó sarokba, amivel eldöntötte a mérkőzést (2-3). Az utolsó percekben a tiszakécskei Tóth Kristóf közelről még eltalálta a hazai kapufát, de az eredmény már nem változott.

Pandúr László – Kecel FC szakmai igazgatója:

-A találkozót jó előjelekkel várhattuk, hiszen mi az elmúlt héten Kalocsán győztünk, a tiszakécskeiek pedig egy nagyobb arányú hazai vereség után léptek pályára. Ma az első félidőben bent maradtunk az öltözőben és talán az egész szezonban ebben a 45 percben nyújtottuk eddig a leggyengébb teljesítményt. Rengeteg eladott labdánk volt, védekezésben sok hibát vétettünk, lassan, körülményesen fociztunk. A második félidőre szerkezetet váltottunk, támadóbban léptünk pályára és ennek eredményeképpen dolgoztunk ki helyzeteket és sikerült kiegyenlítenünk. A levegőben lógott a döntetlen, de az is látszott, hogy amelyik csapat gólt szerez, az megnyerheti a találkozót. Sajnos a harmadik gólunk előtt is eladtunk egy labdát és abból szereztek gólt a tiszakécskeiek, amivel megnyerték a mérkőzést. Benne volt a találkozóban, hogy nyerhetünk, de azt látni kell, hogy ilyen sok hiba nem fér bele a játékunkba.
Most Jánoshalmára megyünk majd, ahol nem számítok könnyű mérkőzésre, de arra törekedünk, hogy egy jó eredményt érjünk el.

MEGOSZTÁS