2023. március 23-án délelőtt gyerekzsivaj és ének töltötte be a kiskőrösi Petőfi Sándor Művelődési Központ színháztermét. A Kiskőrös-Erdőtelekért Alapítvány jóvoltából a Pöttyös Bögre zenekar interaktív gyermekkoncertjén vehettek részt a Kiskőrösi Óvodák valamennyi tagintézményébe járó apróságok.

Tamás Szilvia, a Kiskőrösi Óvodák Erdőtelki Óvoda tagóvoda-vezetője elmondta, hogy nagyon örültek a lehetőségnek, és a zenekar dalait hallgatva minden csoport izgatottan készült a programra.

-Hirdetés-

Lengyel Tibor, a Kiskőrös-Erdőtelekért Alapítvány elnöke elmondta, hogy Gábor -a Pöttyös Bögre zenekar frontembere- ajánlotta figyelmébe a Petőfi Sándor tematikájú zenés, interaktív gyerekműsorukat.

Mindenképpen szerettünk volna csatlakozni a Petőfi 200 emlékévhez, és ez egy remek lehetőségnek bizonyult”

– mondta Lengyel Tibor. 

„Kiskőrösiként szeretnénk mindannyian Petőfi Sándor örökségét ápolni és tovább vinni. Úgy gondoljuk, ezt már óvodás korban el kell kezdeni, hogy a vérükbe ivódjon a Petőfi iránti szeretet. Ez egy remek alkalom, hogy megismerkedjenek vele játékos és zenés formában, az ő nyelvükön.”

A Pöttyös Bögre zenekar és Lengyel Tibor

A Kiskőrös-Erdőtelekért Alapítvány elnöke kiemelte –Nagyon nagy öröm számunkra, hogy tele van a színházterem mosolygós és vidám kisgyerekekkel. Hálásan köszönjük az óvónőknek és dajkáknak, hogy elfogadták a meghívásunkat, vállalták az ezzel járó szervezést, így megvalósulhatott a mai délelőtt. Köszönjük a művelődési központ dolgozóinak a közreműködést, és természetesen a zenekarnak a vidám hangulatot.
Hozzátette, hogy a jövőben szeretnének az iskolásoknak is hasonló programokat szervezni.  

A Kiskőrösi Óvodák mind a 16 csoportja részt vett a közel 40 perces interaktív koncerten, amit a gyerekek nagyon élveztek. A Petőfi Sándor élete és művei köré épített műsorban versrészlet, zene és játék is helyet kapott. A koncert végén közös fogadalomtételre is sor került.

Lajkó Gábor, a Pöttyös Bögre zenekar vezetője, énekese és ritmusgitárosa elmondta, hogy fontosnak tartják az irodalmat és a magyar kultúrát, így a bicentenárium alkalmából jött az ötlet, hogy Petőfi Sándorral kapcsolatban készítsenek egy műsort. „Mindenképpen olyat szerettünk volna, ami interaktív. A mai gyerekek már nehezen ülnek csöndben a nézőtéren, de nem is kell. Szeretjük őket bevonni és úgy tapasztaljuk, nekik is élmény ha fent lehetnek velünk a színpadon.”

A Kiskőrösön is színpadra vitt műsorban főként csatajeleneteket játszottak el az óvodásokkal. Petőfi Sándor versei mellett saját szerzemények is felcsendültek, amit a gyerekek örömmel és érdeklődéssel fogadtak, pár perc után már együtt énekelték a zenészekkel.
A gyerekek a színpadra is felmehettek a műsor keretében

Lajkó Gábor elmesélte, hogy a Pöttyös Bögre zenekar 2013-ban alakult olyan céllal, hogy gyermekeket szórakoztassanak zenés interaktív műsor keretében, amiből ugyanakkor tanulni is tudnak. A triónak további tagja Kis Dávid szólógitárral, és Kis Csaba ritmushangszerekkel, aki a showman szerepét is betölti.

Nagyon szeretünk gyerekeknek játszani, rendkívül őszinte közönség (3-12 éves). Rögtönk kimutatják, ha valami tetszik, vagy éppen nem tetszik nekik. A saját szerzeményeinknél próbálok olyan verseket írni a gyerekeknek, amiből fejleszthetik a szókincsüket, megszerethetik az olvasást, az irodalmat, és szem előtt tartom a magyarságtudat erősítését is” – tette hozzá Lajkó Gábor.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (121 db kép)
MEGOSZTÁS