Húsvétváró kézműves vásárt és játszóházat tartottak március 25-én Akasztón a Piripara Alkotóházban. A Fürge Ujjak Kézimunkakör tagjai várták a kicsiket és nagyokat ezen a napon.

A program délelőtt 10 órakor kezdődött. Előbb a gyermekek a tojásfestéssel ismerkedhettek meg, melynek rejtelmeibe Némethné Rátkai Margit segítségével nyerhettek betekintést az eseményen résztvevők. Különböző mintájú tojások készültek egy különleges technikával, az írókázással. Az írókával, mint eszközzel vitték fel a különböző motívumokat a gyermekek a tojásokra.

Íróka segítségével díszítették a tojásokat
-Hirdetés-

A tojásfestés után egy másik különleges módszerrel is megismerkedhettek a kisiskolások Kisléghy Györgyné Ágnes segítségével. Ez nem más volt, mint a berzselés, azaz levélrátétes díszítés. De mi is az a berzselés? Először is leveleket kell hozzá összegyűjtenünk, majd fogunk egy gézt vagy harisnyát.

A gézt vagy a harisnyát vágjuk akkora darabokra, hogy beleférjen egy tojás, és össze is tudjuk kötni. Az ujjunkkal vizezzük be egy kicsit a tojást ott, ahová a levélkét szeretnénk tapasztani, majd szépen simítsuk rá a levelet fonákával (az erezett oldalával) kifelé.

A berzselés számos mintára ad lehetőséget

A tojásdíszítés mellett ehetett még készíteni csuhé nyuszit is Fehér Mihályné segítségével.

A Fürge Ujjak Kézimunkakör tagjai az esemény ideje alatt kézzel készült húsvéti díszeiket kínálták.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (38 db kép)
MEGOSZTÁS