2023.március 24-én, idén második alkalommal rendezték meg a már hagyománnyá vált Tarkabarka jótékonysági estet Csengődön. Most a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola Csengődi Általános Iskolájának páros osztályainak páratlan műsorát tekinthették meg a nézők a művelődési házban. A 2., 4., 6., 8. osztályos diákok a négy évszakot megidézve léptek színpadra.

A rendezvény elején Kovács Nikoletta művelődés-szervező köszöntötte a megjelenteket, majd felkonferálta a 2. osztályosokat, akik műsorukkal megkezdték az estet. Produkciójukban a tavaszt jelenítették meg. Elsőként egy tavaszköszöntő táncot mutattak be, majd egy mókás mesét játszottak el. Felkészítő pedagógusok: Kecskeméti Zsuzsa és Petrányi Ildikó tanítónők.

A 2. osztályosok a tavaszt jelenítették meg
-Hirdetés-

Ezután Németh István igazgató Úr köszönetet mondott a segítőknek és a pedagógusoknak, akik idejüket, erejüket nem sajnálva lelkiismeretesen dolgoztak a nemes ügy érdekében.

A nyolcadikosok egy nyári produkciót mutattak be, melyben a humor mellett helyet kapott a nosztalgia is. A diákok először egy poénos műsort adtak elő, majd visszaidézték elmúlt 8 évüket egy filmvetítés során. Előadásukat egy zenés jelenettel zárták. Felkészítőjük, osztályfőnökük Gaálné Balázs Ildikó tanárnő volt, aki maga is szerepelt az előadásban.

A nyolcadikosok egy nyári produkciót mutattak be
A rendezvényen tombolajegyet is vásárolhattak a vendégek, illetve büfé is működött. Az értékes tombolanyeremények az est végén sorsolták ki.

A 4. osztályosok egy vidám őszi mesével kedveskedtek a nézőknek. A felhasznált díszleteket a gyerekek készítették. A jelenetet szerkesztette és betanította Balatonné Velez Katalin.

A 4. osztályosok egy vidám őszi mesével kedveskedtek

Pivarcsi Lilla két zongoradarabot játszott, sokoldalú tehetségét megmutatva. Endre Bianka, Maros Dorina és Pivarcsi Lilla egy népdalcsokrot énekelt el. Ezután a gyerekek átöltöztek és egy gyönyörű bécsi keringőt mutattak be. A táncot Geiger Vivien táncpedagógus tanította be, a fellépőruhák Gulyás-Suba Judit és Szabó Györgyné Andi munkáját dicsérik.

A bécsi keringőt Geiger Vivien táncpedagógus tanította be a gyerekeknek

A hatodik osztályosok évszaka a tél volt. Első műsorszámuk egy hideghez kapcsolódó mese volt (A didergő király), majd téli viccekkel szórakoztatták a közönséget, melyeket eljátszottak. Ezt követően Rezes Flóra és Velez Míra Viktória három verset mondott el a fekete-fehér téli hangulatot megidézve.
Az osztály utolsó műsorszáma a farsangi télűző hagyományhoz kapcsolódott, amikor is kereppeléssel, dobolással elűzték régen az ólálkodó telet. Zenés-vödördobos produkcióval igyekeztek mindezt megtenni. Felkészítőjük Németh Istvánné Éva tanárnő volt.

A hatodik osztályosok évszaka a tél volt, akik A didergő király című mesét adták elő
A szereplő diákok közös énekléssel köszönték meg a nézők figyelmét.

Az est vendégei megismerkedhettek a gyerekek rejtett képességeivel, egyúttal a rendezvényen befolyt összeggel támogatták az iskolát.

A művelődési ház megtelt érdeklődőkkel

Az osztályok táncos produkcióiba Geiger Vivien táncpedagógus működött közre.
A színvonalas est nem jöhetett volna létre a segítő szülők és pedagógusok nélkül. A szervezők ezúton is szeretnének köszönetet mondani minden segítőnek, támogatónak és mindenkinek, aki bármely formában hozzájárult a jótékonysági est sikeréhez.

Kapcsolódó cikk
Tarkabarka Európa címmel tartottak jótékonysági estet Csengődön
Tarkabarka Európa címmel tartottak jótékonysági estet Csengődön
Két év kényszerszünetet követően idén januárban újra megrendezhették a Tarkabarka Európa című hagyományos jótékonysági műsoros estet Csengődön. Az általános iskola...

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (103 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira