A vármegyei első osztályú bajnokság tizenhetedik fordulójában az Akasztó vendége a Baja volt. A hazaiak szerették volna megszerezni első tavaszi győzelmüket, míg a vendégek egy győzelemmel akár újra a dobogóra is ugorhattak volna, ami mint utóbb kiderült meg is történt.

-Hirdetés-

Hidegzuhanyként indult a találkozó a hazaiak számára, hiszen újra összehoztak egy tizenegyest már a találkozó elején. Baladin előre ívelt labdája után Török próbálta meg Németh mellett elvinni a labdát, azonban a hazai kapussal összeakadt a vendégek játékosa. A játékvezető egyből a tizenegyes pontra mutatott. A megítélt büntetőt higgadtan Baladin Dominik értékesítette 0-1. A 40. percben jutott el az Akasztó az első nagy ziccerig. Szabó Zsolt pöckölte el a labdát a kijövő Sztruhák mellett azonban a gólvonal előtt a vendégek részéről Fehér Zalán nagyot mentett.

A második félidő első helyzete a Bajaiak előtt adódott. Bölcskei beadása után Török lőtt közelről mellé. Egy percre rá Varga Milán jobb oldali szögletét követően egy lecsorgó labdát vágott közelről a kapu fölé Szrenkó Attila hazai részről. Az 55. percben a csereként pár perccel korábban beállt Vincze Dezső jobb alsóba tartó fejesét védte a vendégek portása, Sztruhák. A 68. percben Baladin cselei után Vukovics lőtt nagy helyzetben mellé. A 73. percben Baladin jó húsz méterről elvégzett szabadrúgása után a jobb felsőbe tartó labdát nagy bravúrral hárítani tudta Németh Zsolt, majd a kipattanót Csiki fejelte kapura, de Németh bravúrral meg tudta fogni a labdát. Két perc múlva Varga Milán beadása után Vincze perdítését hárította, Sztruhák. A 83. percben Baladin hozta magát ziccerbe, lövésébe Márki ért bele így szöglet lett a vége. Egy perc múlva nagy kavarodás alakult ki a vendég kapu előtt, de a hazaiak kétszer sem tudták bekotorni a labdát a hálóba. Sztruhák végül meg tudta fogni a labdát Szabó Norbert fejese után. A 90. percben a vendégek részéről Szolga Soma éles beadását hárította Németh Zsolt a hazaiak kapusa.

Akasztó FC – Bajai LSE 0-1

Akasztó FC: Németh Zs., Szrenkó (Vincze), Kerekes, Szabó Zs., Varga, Bajusz (Szabó N.), Németh T., Szabó Sz. (Fábián), Palla, Márki, Bányai vezetőedző: Szrenkó István

Bajai LSE: Sztruhák, Fehér, Németi (Kerezsi), Knap, Bölcskei, Goretich, Csiki, Török (Szolga), Baladin, Vukovits (Végvári), Urlauber vezetőedző: Koch Tamás

Szrenkó István vezetőedző – Akasztó FC:
  • Sorozatosan esünk abba a hibába, hogy az első 10-15 percben az ellenféllel rúgatunk gólokat. Ma is így történt. Nem tudom, hogy mi történik, mert mindig más-más hibázik és nem egy ember. Megértem azt, ha az ellenfél kijátszik, és úgy rúgnak gólt. De mi adunk gólpasszt így azonnal bele kell nyúlni a taktikába, amit megbeszélünk. Fel van forgatva az elején az egész. Én úgy gondolom mint futómennyiségben, mint játékban felvettük a Bajával a ritmust. Viszont megvolt mind a két csapatnak a lehetősége. Nekünk az egyenlítésre, Bajának a 2-0-hoz. Persze ki kellett támadnunk. Minél jobban telt az idő annál jobban támadtunk kifelé. A Bajának megvolt a lehetősége, hogy lezárja a meccset. Németh Zsolti kapusunk nagyon jól védett. Az ellenfél kapusának is volt bravúrja. Addig amíg ezen nem tudunk javítani, hogy nem vagyunk élesek, mind a kapu előtt mind hátul és gólpasszokat adunk az ellenfélnek, addig sajnos mindig így fogunk járni. További sok sikert kívánok a Bajának! 
Koch Tamás vezetőedző – Bajai LSE:
  • Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk és tényleg az is lett. Ebből is látszik, hogy az Akasztó helyezése nem tükrözi azt, ahogy most állnak. Igazából nagyon szoros a mezőny, alig van különbség a csapatok között – egy-két csapat kivételével. Ezt igazolta is az Akasztó. Szerencsére az elején sikerült egy tizenegyessel előnyt szereznünk, de utána az első félidőben az Akasztó akarata érvényesült. Nem tudtunk veszélyesek lenni a kapura, illetve az Akasztó dominált. A második félidőben, ahogyan az Akasztó még inkább jött előre, akkor már meg voltak a lehetőségeink főleg az utolsó húsz percben. Nagyon tartottam attól, hogy ha nem tudjuk lezárni a mérkőzést a második góllal, akkor gond lehet. Szerencsére a védelmünk stabilan állt a lábán és ami veszélyes helyzet adódott ott szerencsénk is volt. Összességében nagyot küzdve szereztük meg a három pontot. Küzdelem dominált, ha rutinosabbak vagyunk, akkor az utolsó húsz percben növelhettük volna az előnyünket. Ebből tanulnunk kell, hogy ami múlt héten is hibánk volt, a helyzetkihasználás az akkor sem volt az igazi. További sok sikert kívánok az Akasztónak! 
MEGOSZTÁS