A Kiskőrösi LC utánpótlás csapatai közül az U16-os gárda a megyei korosztályos bajnokság déli csoportjában szerepel. Az együttes a tavaszi szezon első mérkőzését hazai pályán játszotta le március 26-án, amikor a LUA Baja gárdáját fogadták.

-Hirdetés-

A mérkőzést a Szabadidő Parkban kialakított pályán rendezték meg, amelyen a kiskőrösiek 3-1 (1-0) arányú győzelmet arattak: Döme – Solymosi, Kolozsi, Rohoska, Ambrus, Kusztos, Györgye, Kelemen, Gémesi, Viczián, Jáger (Lomjánszki). Az első félidőben több nagy gólszerzési lehetősége is volt a kiskőrösieknek, melyekből a 33. percben Kusztos Erik szerezte meg a vezetést (1-0).

A második félidőben kiegyenlített volt a játék, amikor az 50. percben Solymosi Szilárd szabadrúgásból növelte előnyét a kiskőrösieknek (2-0). A gólhoz kellett a vendégek kapusának segítsége is, aki a védhető lövésnél bizonytalanul nyúlt hozzá a labdához kézzel és a játékszer így a gólvonalon túlra csorgott. A kiskőrösi csapatnak ezután is adódtak helyzetei és a 60. percben Viczián Attila egy elfutás után szerzett gólja eldöntötte a mérkőzést (3-0). A vendégek a 87. percben egy büntetőből tudtak szépíteni, amivel kialakult a 3-1-es végeredmény. Ezzel az eredménnyel a kiskőrösi fiatalok – 8 mérkőzés lejátszását követően – 15 ponttal a 4. helyen állnak a tabellán.

Füleki Antal – Kiskőrösi LC edzője:

-A téli felkészülésünk során szerencsére volt lehetőségünk teremben is edzeni a sportcsarnokban heti egy alkalommal és volt szabadban is két gyakorlásunk. A télen volt változás a játékoskeretben, miután leigazoltuk Gémesi Istvánt és kapus posztra Döme Csanádot. Sajnos igen szűk a keretünk és a mai napon is mindössze egy cserekapussal tudtunk kiállni, aki pályára is lépett, mivel egy sérülés miatt kényszerből bal hátvédet kellett játszania Lomjánszki Márknak. A mai mérkőzésen a bajaiakról tudni kell, hogy a tabellán előttünk állnak és az ősszel idegenben 2-0-ra kikaptunk tőlük. Sikerült most azért a vereségért visszavágnunk és a helyzetek alapján akár nagyobb arányban is nyerhettünk volna. Ki kell emelnem, hogy mindenki nagy lelkesedéssel játszott és betartották a fiúk a megbeszélt dolgokat. Javulnunk kell még a továbbiakban, de most a védekezésünkkel és a támadójátékunkkal is elégedett voltam. Amennyiben ilyen teljesítményre leszünk képesek a továbbiakban is, akkor akár a dobogóra is odaérhetünk a bajnokság végére.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (45 db kép)
MEGOSZTÁS