Hagyományainknak megfelelően a Kiskőrösi Óvodákban a 2023.03.20-24. közötti időszak a vízről, a vízi világról, a Föld vízkészletének megóvásáról, és a természetes vizek védelméről szólt.  

Az idei nevelési évben intézményünk mind a 16 csoportja csatlakozott az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) által meghirdetett országos egészségnevelési kampányhoz a HAPPY-héthez, mely az ivóvízfogyasztás népszerűsítésére irányul, a cukrozott italokkal szemben.  

-Hirdetés-

Valljuk, hogy a szemléletformálást már egészen kicsi korban el kell kezdeni ahhoz, hogy a Föld természeti erőforrásaival gazdálkodni tudó, és a bolygónk jövőjéért tenni akaró generáció tudjon felnőni.  Az ivóvíz Földünk legnagyobb kincse, ezért már óvodás korban tudatosítani kell a gyermekekben, hogy óvjuk, védjük ezt az óriási értéket, hiszen a legfontosabb és legegészségesebb szomjoltó a víz. A mindennapokban arra neveljük óvodásainkat, hogy az édes, szénsavas üdítőitalok helyett inkább csapvizet fogyasszanak, étkezés közben a poharunkba öntött vizet mind egy cseppig kiigyák, és körültekintőek legyenek a vízhasználat terén. 

Az óvodapedagógusok saját ötleteik alapján szervezték meg a projekthetet, és készültek a gyermekek számára érdekes környezetismereti, matematikai tevékenységekkel, anyanyelvi tartalmakkal, vizes játékokkal, kísérletekkel. Több csoport óvodán kívüli program keretében vizes helyeket keresett fel (Víztározó, Ártézi kút stb..), hogy a gyermekek ismereteit, tapasztalatait külső helyszínen tovább tudják bővíteni.

A csoportokban folyó munkán kívül, egy közös projektelem került megvalósításra tagóvodáinkban, hiszen meghirdettük az „Álmaim vizespohara” című kreatív pályázatot. A projekthez valamennyi csoportunk csatlakozott, az óvodások szabadon választott technikával álmodhatták meg egy képzeletbeli vizespohár ötletét, rajz, festmény, térbeli barkácsmunka formájában. Az alkotások a tagóvodák aulájában 1 hetes időtartamban tekinthetők meg.

A HAPPY –hét programot 2023. 03. 27-én óvodapedagógusok és pedagógiai munkát segítők által előadott színdarabbal zártuk. A produkciók a Kőrisfa és Batthyányi Óvodákban kerültek megrendezésre, a címe: Az élet vize. 

Beszámolót készítette, képek: Hajósné Hertl Edit- intézményvezető helyettes, HAPPY –hét koordinátora

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (48 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira