A II. János Pál Katolikus Általános Iskola Imrehegyi Tagintézménye az idei évben is megtartotta a víz világnapja alkalmából rendezett projektjét.

Egy héttel előtte már készültünk a hozzá kapcsolódó anyagokkal. Sokféle víziállatot barkácsoltunk különféle technikákkal (pl: halak hajtogatással, vágással, díszítéssel, békák, rája, cápa, stb).

-Hirdetés-

Előző nap külön tengerrészt rendeztünk be az iskola előterében az elkészült munkákból. A gyerekek otthon önkéntes alapon barkácsoltak különböző tengeri járműveket.
A víz világnapján megbeszéltük, hogy mennyire fontos a víz az életünkben. Majd videót nézhettek a víz körforgásáról és szennyezettségéről. Kitértünk arra is, hogyan tudunk és miért fontos takarékoskodnunk a vízzel.

Tenger makett az iskola előterében

Ezek után többféle tevékenység közül választhattak a tanulók. Lehetett horgászni, a mágnessel kivágott halakra. Pálcikákkal szemetet szedni a vízből, különböző edényekkel méricskélhették a vizet. Volt mocsárjárás békák között és megúsztattuk az elkészült hajókat is.

Végezetül a téma lezárásaként korosztályonként differenciált feladatokat kaptak a gyerekek. Ezeket a délutáni lecke időben oldották meg. A negyedik osztályosoknak Kvíz kérdésekre kellett válaszolniuk az elhangzottakkal kapcsolatban.

A gyerekek végig nagyon érdeklődők és aktívak voltak. Minden tevékenységet kipróbáltak és motiváltan vettek részt bennük. Elmondhatom, hogy egy nagyon sikeres projektet zártunk a nap végén.

Írta, képek: Orcsik Zoltánné pedagógus

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (15 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira