Az Internet Fiesta programok keretén belül két eseményt is szervezett a kiskőrösi Petőfi Sándor Városi Könyvtár. Március 24-én a Kölyök -, március 30-án pedig a könyvtár Csevegő klubjának szerveztek felelős internet használattal kapcsolatos programokat.

 

-Hirdetés-

Immáron 23. éve kerül megrendezésre az Internet Fiesta, melyet az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervez minden évben. Ez a program az ország minden könyvtára számára nagy esemény, beleértve a Petőfi Sándor Városi Könyvtárt is.

Szabados Anna, megbízott intézményvezető így nyilatkozott: – Ha belegondolunk, hogy 23 évvel ezelőtt mit jelentett az internet az életünkben, akkor választ is tudunk adni arra, hogy tulajdonképpen miről is szól az Internet Fiesta. Tehát próbálták a könyvtárak közelebb hozni a lakossághoz az internet használatát, és értelmessé tenni azt, hogy ne csak a chatelésre, és a közösségi oldalak látogatására korlátozódjon az internethasználat.
A könyvtárak olyan tartalommal töltötték meg a saját weboldalaikat, illetve olyan szolgáltatásokat kínáltak és mutattak be, amelyek a használók mindennapjait tették könnyebbé.

Az idei Internet Fiesta célja: a digitális kompetenciák erősítése, az internet felhasználási lehetőségeinek minél szélesebb körű bemutatása, a játékos tanulás módszereinek terjesztése, valamint a mesterséges intelligencia felhasználási lehetőségeinek megismerése. Továbbra is szükség van olyan eseményekre, amelyek a biztonságos internethasználatra, a közösségi média lehetőségeire és veszélyeire hívják fel a figyelmet.

Az idei évben a Petőfi Sándor Városi Könyvtár két korosztályt szólított meg a program keretén belül.

Március 24-én először a gyerekeket invitálták meg egy foglalkozásra, akik az Olvasó Nyuli program segítségével, online kvíz formájában ismerkedhettek meg a kortárs magyar gyermekirodalom legújabb alkotásaival. A feladatsor kitöltését azoknak is ajánlják, akik szeretik a kortárs gyermekirodalmat. A kvíz IDE kattintva érhető el.

A gyerekek az Olvasó Nyuli program net-kvíz irodalmi játékát töltötték ki

Március 30-án az idősebb korosztály számára is tartottak egy internethasználattal kapcsolatos programot. A Csevegő klub nyugdíjasai magyarországi honlapok segítségével tettek virtuális sétát az ország területén.

Fülöp Erika könyvtáros segítségével tettek virtuális sétát Magyarországon
Kapcsolódó cikk
Nagyi séta Magyarországon – ismét találkoztak a Csevegő klub tagjai
Nagyi séta Magyarországon – ismét találkoztak a Csevegő klub tagjai
A kiskőrösi Petőfi Sándor Városi Könyvtár nyugdíjas csapata is csatlakozott az országos Internet Fiesta programhoz. Bár a Csevegő klub tagjai...

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (33 db kép)
MEGOSZTÁS