Várhatóan még a meleg időjárás beköszönte előtt elkezdik visszahelyezni a Kőrösszolg és a Köröskom Nonprofit Kft. munkatársai a főtérről korábban elszállított padokat, melyeken folyamatosan zajlanak a felújítási munkálatok.

Még a március 15-i nagyrendezvény előtt szállították el, biztonsági okokból a főtéri utcabútorokat. A padok közel 25%-át szinte teljesen fel kell újítani. Az utcabútorokat a renoválást követően ütemezetten telepítik majd vissza, hogy minél hamarabb használni tudja a lakosság. 

Kapcsolódó cikk
VIDEÓ| Petőfi Sándor kiskőrösi szülőházánál mondott ünnepi beszédet Orbán Viktor
VIDEÓ| Petőfi Sándor kiskőrösi szülőházánál mondott ünnepi beszédet Orbán Viktor
,,Minden magyarban van egy kis Petőfi és Petőfiben ott van minden magyar” – mondta a Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke szerdán...
-Hirdetés-

„Azokkal kezdjük, melyek a legkevesebb beavatkozást igénylik. Ezek egy egyszerű átfestés után, terveink szerint már március végén, április elején visszakerülnek a főtérre. Ahogyan a rosszabb műszaki állapotú padok feljavításával haladunk, úgy szépen fokozatosan, folyamatosan visszakerül majd az összes pad”– tájékoztatott az ügyvezető.

Schäffer Tamás elmondta, nem biztos, hogy a padok ugyanoda fognak visszakerülni, ahol eddig megszokhattuk.

„Az elmúlt 6-7 évben, amióta ezek a padok használatban vannak – tehát a városrehabilitációt követő időszak során -bebizonyosodott, hogy ezek a padok nem feltétlenül vannak jó helyen, ahova a tervdokumentáció alapján kerültek ki. Úgyhogy ezt egy felülvizsgálat keretében most át fogjuk gondolni. És oda helyezzük el azokat, ahol valóban szükség van rá” – tette hozzá.

Mindezt a Petőfi vonal felújítása során bekövetkezett változások is indokolják. A padok elhozatala ugyan csak pár napot vett igénybe, visszahelyezésük azonban hosszabb időszak eredménye lesz, de a szakemberek törekednek arra, hogy a jó idő beköszöntével ez fokozatosan megtörténjen.

Forrás: Kiskőrös TV
Kiemelt kép: VIRA.HU archív fotó 

MEGOSZTÁS
Írta: vira