Ötödik alkalommal került megrendezésre a Tavasztündér és virágmanói versnap és rajzkiállítás a Kiskőrösi Óvodák szervezésében, a Petőfi Sándor Művelődési Központ kamaratermében. Az esemény témája a Barátaink az állatok címet kapta idén. A rajzokon és a választott verseken is jól érzékelhető volt, hogy a gyerekek igazán lelkesedtek ezért a témáért.

-Hirdetés-

„Szorosan együttműködünk az Ügyes Kezek munkaközösséggel és a Dalos Pacsirtákkal. Tavaly énekeltek, idén pedig hangszeres muzsika lesz. Igyekszünk a munkaközösségeket is összefogni, másrészt ez egy olyan ünnepség, amelyben a Kiskőrösi Óvodák összes tagóvodája részt vesz. Erre az alkalomra összesen 70 rajz készült el, míg a versnapra 45-en regisztráltak, akik közül 41 gyermeket hallgathatunk meg. Minden gyermek jutalomban részesül, aki részt vesz ezen az „ünnepen” – mesélte Podobniné Vándor Andrea, a rendezvény idei fő szervezője, az Anyanyelvi munkaközösség vezetője, az esemény előtt.

Csatlós Erzsébet intézményvezető köszöntötte a megjelenteket, majd Podobniné Vándor Andrea óvónő moderálta a rendezvényt  

Csatlós Erzsébet, a Kiskőrösi Óvodák vezetője nyitotta meg a rendezvényt, melyet az Anyanyelvi munkaközösség fog össze már évek óta. Ismertette, hogy az ajándékok egy részét és a dekorációt az Ügyes Kezek munkaközösség tagjai készítették, melynek vezetője Hegedűsné Kaposvári Edit, majd átadta a szót Podobniné Vándor Andreának, aki egyben az esemény moderátora is volt.

A rendezvény ideje alatt, ezzel egyidőben bárki megcsodálhatta azokat az alkotásokat, melyeken 56 kisgyermek dolgozott. A kamaraterem falára összesen 70 kép került fel, melyek igazán változatos technikákkal készültek el

A rendezvény megnyitóján Tóth Renáta gyakorló óvodapedagógus fuvolán játszotta el a Parton ül a két nyuszi című gyerekdalt.

Tóth Renáta fuvolán játszott
Ezen a rendezvényen mindenki győztes volt, hiszen a versnap ars poeticája: a versmondás örömének a megélése.
A rajzolás és a verselés öröme hívta életre ezt a rendezvényt

A zsűri tagjai: Kratokné Lukács Mária nyugalmazott óvónő, Rohoska Ferencné (Bem iskola), Bajusznácsné László Tünde (KEVI iskola) tanítók voltak, akiknek az volt a feladatuk, hogy minden kisóvodás számára írjanak egy-egy olyan bátorító, motiváló kifejezést, jelzőt, amely aztán felkerült az emléklapjukra. Amíg a zsűri tanácskozott, egy kis pogácsával és szörppel vendégelték meg a gyerekeket és kísérőiket az óvó nénik.

A zsűri tagjai (b-j): Kratokné Lukács Mária, Bajusznácsné László Tünde, Rohoska Ferencné  
Eredményhirdetés előtt, szünetben a gyerekek egy Tavasztündért is kidekorálhattak, Bozó-Kutyifa Eszter ötlete nyomán

A rendezvény végén Csatlós Erzsébet intézményvezetőtől és Podobniné Vándor Andrea Anyanyelvi munkaközösség vezetőtől vehették át színes mesekönyveiket és okleveleiket a gyerekek. Végül a felkészítő pedagógusok és a zsűri munkáját is megköszönték az óvónők.

A gyerekek oklevelet, egy kis “játékbékát” és könyvjutalmat kaptak
Tündérire sikerültek az oklevelek is

Felkészítő pedagógusok voltak: Budavári Ildikó, Vajas Beáta, Horváth Éva, Baranyiné Kiss Zsuzsanna, Morvai Gabriella, Dicsa Regina, Szepcsik Mónika, Váriné Szlovák Erika, Mucsi Annamária, Podobniné Vándor Andrea.

A színvonalos rendezvényen igazán jól érezték magukat a gyerekek

A rendezvényt segítették: Szentgyörgyi Ibolya, Kovácsné Jarjabka Zsuzsa a regisztrációnál, míg a büfénél: Énekes Éva, Klajkóné Apró Eszter, Bozó-Kutyifa Eszter és Hajnal Istvánné segédkeztek.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (184 db kép)
MEGOSZTÁS