A korábbiakban soha nem tapasztalt komoly fejlesztés vette kezdetét a keceli labdarúgópályánál, amivel megújulhat a környezet és nagyméretű műfüves játéktér épült. Az elkészült és már használatba vett műfüves labdarúgópálya április 5-én került átadásra ünnepélyes keretek között.

-Hirdetés-

A sporttelepen Haszilló Ferenc polgármester köszöntötte az eseményen megjelent Bányai Gábor országgyűlési képviselőt, Losonczy Lászlót, az MLSZ Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának igazgatóját, főtisztelendő Fekete Szabolcs c. apát, plébánost, Vata Zalánt, a Kecel FC elnökét, a klub valamennyi tagját és játékosát, Verba Józsefet és Császár Ferencet, a Kecel FC korábbi elnökeit, akik tevékenyen részt vállaltak, vállalnak a TAO pályázat lebonyolításában is. Ezen kívül köszöntötte Kecel város képviselő-testületi tagjait, bizottsági tagjait és az intézményvezetőket, a klub és az épülő komplexum támogatóit, a projekt létrejöttét segítő szakembereket, a Kecel FC-vel baráti viszonyt ápoló Soltvadkerti TE elnökét Schmidt Zsoltot.

Haszilló Ferenc

A polgármester beszédében elmondta, hogy bár a sportkomplexum megvalósulásáért a Kecel FC-t illeti az elismerés, városvezetőként – hasonlóan a tavalyi alapkőletételhez – ismét örömteli pillanatokban üdvözölheti a jelenlévőket a városban. Megemlítette, hogy a labdarúgó klub rendezvényeinek alkalmával mindig elmondja, hogy gyermekkorában lelkesen rúgta a bőrt, napjainkban pedig szívesen nézi a focimeccseket a keceli pályán és a televízióban egyaránt. Kiemelte, hogy olyan nagyszerű kollégák, sportemberek veszik körül, akik Kecelen fociznak, a helyi labdarúgásért sokat tesznek, és mindig újabb és újabb elképzelésekkel állnak elő. Mára büszkén elmondhatja azt is, hogy nemcsak ötletekkel bombázzák, hanem a terveket közös erővel meg is valósítják, melynek tanúja a most elkészült műfüves pálya is. A Kecel FC egy sikeres TAO pályázatnak köszönhetően kezdett labdarúgópálya építésbe és korszerűsítésbe. Ehhez kellettek a lelkes játékosok, az elhivatott klubvezetők, de köszönhető ez azoknak a támogatóknak is, akik önkormányzatuk mellett évek óta segítik a klub munkáját.

Megemlítette, hogy a jelen projekt sikere nagymértékben köszönhető a következő személyek közbenjárásának:
– Bánki Erik országgyűlési képviselő, az országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke,
– Bányai Gábor országgyűlési képviselő, kormánybiztos,
Losonczy László, az MLSZ Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának igazgatója,
Verba József és Császár Ferenc, a Kecel FC korábbi elnökei, akik hosszú éveken keresztül és napjainkban is sokat tettek, tesznek a klubért, valamint Vata Zalán, a Kecel FC jelenlegi elnöke.

Az új labdarúgópálya létesítése kapcsán hálával tartoznak a következő támogatóknak:
Csík család / Bács-Generál Kft.
Csúzi család / Csúziker Kft.
Flaisz József családja / Vanex Kft.
Fremer Gábor / AE Plast Kft., Császártöltés
Hatvani család / Integrál-hat Kft.
Kunság-Szesz Kft. / Kiskőrös
Matécsa Kft. / Kecel
Dr. Percs Endre és családja / Peva-med Kft.
Pintér család / Pintér Művek Kft.
Roebel-Stadler Kft., Császártöltés
Vida család / Eurovid Kft.
Weijn Anton családja / BWA Kft., Hajós
Becher Zita és befektetőcsoportja
Továbbá hálásak munkájukért Kovács Ottó, Mihály Szabolcs és Sendula Zalán uraknak is.

Az új műfüves játéktér

A polgármester elmondta, hogy az elmúlt hetekben, hónapokban is a Városgazdálkodási csoport végzett karbantartási munkálatokat a focipálya területén, Radva Zoltán irányításával. Tevékenységeik közé tartozott az ideiglenes kerítés felállítása, a környezet megtisztítása és folyamatos tisztán tartása, az építési hulladék eltakarítása, valamint az élőfüves pálya öntözőrendszerének kiásása. A csoport tagjai a rájuk bízott feladatot ezúttal is becsülettel elvégezték, határidőre teljesítették, így megtörtént a pályahitelesítés a megyei szövetség részéről. Örömmel számolhat be arról, hogy Kecelen a múlt szombaton is példamutató közösségi összefogás történt. Az elkövetkező évekre betervezett beruházások előkészítéseként több mint 300 köbméter földet mozgattak meg helyi segítőik. Külön, név szerint is megköszönte a közösségért végzett munkát a következő személyeknek: Kecskés Ferenc, Lehőcz József, Bányászi Gábor, Horváth István, Gibert Gábor és Miklós, Lajkó József, Herczeg István, Kiss Antal, Orcsik Norbert, Túri József, Prucser Jenő, Császár Ferenc, Verba József, valamint Hatvani Árpádnak és családjának.

Kerítés és világítás kiépítését tervezik a jövőben a műfüves játéktérnél

A második ütemben (a 2023/2024-es évben benyújtott TAO pályázat pozitív elbírálásában bízva) a sporttelep egy 440 méteres kerítést kap, az új pálya pedig edzésszintű világítást. A második projekt megvalósításához bruttó 65 millió forint jóváhagyására van szükség, melyhez kérte Losonczy László megyei igazgató, valamint Bányai Gábor országgyűlési képviselő segítségét. A harmadik és egyben záró ütemben (a 2024/2025-ös TAO pályázat lehetőségeivel élve) egy új kiszolgáló épületet szeretnének felépíteni, valamint környezetrendezési munkálatokat végezni, mely tartalmazza majd egy kis játszótér építését is a legkisebbek örömére.

A beruházások várhatóan a 2025-ös év végére és 2026 júniusára készülnek el.
Az élőfüves centerpályánál már előrehaladott állapotban van az öntözőrendszer kiépítése

Kecel Város Önkormányzata a nehéz gazdasági helyzet ellenére is vállalta a centerpálya öntözőrendszerének kivitelezését, több millió forint értékben. Ezen munkálatok a végéhez közelednek, hiszen a rendszer április végén, május elején már használható lesz. Bár ez a projekt is pályázható a TAO programban, a képviselő-testület ezzel szándékozott segíteni a megyei szövetségnek és a keceli labdarúgást mindenkor támogató Losonczy László igazgatónak. Kiemelte, hogy a keceli labdarúgás immáron 102 évének legjelentősebb lépcsőfokán állnak, a legfontosabb beruházásoknak a részesei és tanúi. Köszönte a lehetőséget a klub jelenlegi – 180 igazolt, utánpótlás- és felnőtt – labdarúgója nevében, valamint mindazon keceliek nevében, akik rendszeresen sportolnak itt, vagy csak szívesen kilátogatnak ide, és szabadidejük tartalmas eltöltését szolgálja a focipálya.
Ugyanakkor a klub közleménye alapján felhívta a figyelmet a komplexum rendeltetésszerű használatára is annak érdekében, hogy még sokáig szolgálhassa a kecelieket. Az elkészült műfüves pálya és a készülőben lévő élőfüves pálya centerpályának számítanak, ezért használatuk csak szervezett formában, edzők által tartott edzéseken, barátságos és bajnoki mérkőzéseken engedélyezett.

A lakosok a centerpálya melletti, városközpont felé eső részt használhatják sportolásra

A pályák mellett táblákat helyeztek ki, melyeken használati útmutató szerepel. A lakosság rekreációs célra a sportpálya területén a város felől lévő gondozott füves területet használhatja, melyen két labdarúgókapu található, hálóval felszerelve. Kérte, hogy az új pályát óvják: csak a klub engedélyével használják, hogy azon a szervezett mérkőzéseket, edzéseket megfelelő körülmények között, az előírásoknak megfelelően bonyolíthassák le. A beruházások az elkövetkező évtizedekben biztosítják az utánpótlás és a felnőtt csapatok számára a megfelelő edzést és ahhoz a modern, kulturált körülményeket.

Maszlik Nóra

Az elhangzottakat követően Maszlik Nóra, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda 8. osztályos tanulója Oszuskó Sarolta: Olimpia c. versét mondta el, majd Bányai Gábor országgyűlési képviselő mondta el gondolatait.

Bányai Gábor

Megemlítette, hogy a sportkomplexum fejlesztésének második ütemére felajánl 50 millió forintnyi TAO támogatást egy vállalkozó által. Azt kívánta, hogy a megyei labdarúgás erősödjön a keceli klub által és neveljenek egészséges sportolókat, az ezt körülvevő közösség pedig erősödjön létszámában, valamint lélekben egyaránt.

Balla Gergő

Az ünnepélyes pillanatok Balla Gergő, a helyi általános iskola tanulója által elmondott  Németh Krisztina: A foci c. versével folytatódtak.

Losonczy László

Az eseményen Losonczy László, az MLSZ Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának vezetője beszédében elmondta, hogy két évvel ezelőtt a keceli klub fennállásának 100. évfordulója  alkalmával megígérte, hogy segíti az egyesületet a fejlesztési tervek, a nagyméretű műfüves pálya megvalósításában. Beszélt arról, hogy Kecel a 10. település a vármegyében, ahol ilyen nagyméretű műfüves labdarúgópálya épült, ami mintegy 180 millió forint TAO támogatásból valósulhatott meg. Kiemelte, hogy a további fejlesztési ütemek megvalósítását szeretnék támogatni, mivel a TAO elosztásoknál az elkezdett beruházások befejezése élvez elsőbbséget.

Fekete Szabolcs címzetes apát, plébános

Az átadó ünnepség végén Fekete Szabolcs címzetes apát, plébános mondta el gondolatait, majd áldásban részesítette az új pályát, annak gondozóit, használóit, valamint a jelenlévő vendégeket, majd a Szózat eléneklésével zárult a program.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (47 db kép)
MEGOSZTÁS