A vármegyei első osztályú bajnokság 19. fordulójában a hosszú ideje nyeretlen Akasztó a középmezőnyben álló megye egyes újonc Kunbaját fogadta nagyszombaton. Mindkét együttes a hétközi kupamérkőzésen vereséget szenvedett. A hazaiak nagyon fogadkoztak, szeretnék már megtörni tavaly szeptember óta tartó nyeretlenségi sorozatukat. A vendégek pedig szerettek volna szintén újra a győzelem útjára lépni, hiszen az elmúlt három mérkőzésüket nem tudták megnyerni.

-Hirdetés-

A találkozón hamar vezetést szerzett a hazai csapat. Kerekes Márk továbbítása után Boldizsár Csaba lövése tekeredett be a jobb felsőbe a 8. percben, 1-0. Ezek után jobbára a mezőnyben folyt a játék. A vendégek legnagyobb helyzete a 40. percben alakult ki, amikor egy jó kiugratást követően Masalusic került nagy ziccerbe, azonban a kijövő Németh lábbal védeni tudott.

A második félidőben húsz perc elteltével növelte előnyét a hazai együttes. Egy előre ívelt labda után Boldizsár Csaba továbbította a labdát Szabó Zsolthoz, aki egy csel után lövésre szánta el magát, ennek következtében a labda a jobb felsőben landolt, 2-0. Az utolsó húsz percben a vendégek próbáltak többször is helyzetbe kerülni, azonban a hazai védelem jól állta a sarat, vagy a vendégek utolsó passzaiba csúszott hiba. Így az eredmény már nem változott.

Az Akasztó ezzel a győzelemmel tavaly szeptember 25-e után tudott újra sikert ünnepelni.

Akasztó FC – Kunbajai SE 2-0

Akasztó FC: Németh Zs., Varga, Molnár, Kerekes (Kósa), Szabó Zs., Boldizsár (Szabó N.), Németh T., Vincze, Szabó Sz. (Szabó Á.), Márki, Bányai vezetőedző: Szrenkó István.

Kunbajai SE: Kosanovic, Kujundzic, Masalusic, Zigic (Hajrulovic), Radulovic, Kokljevci, Molnár, Jovetic, Sojic, Todic, Plavsic (Sotra) vezetőedző: Veselinov Darko.

Szrenkó István vezetőedző Akasztó FC:Egy harcos, agresszív Kunbajával játszottunk. Attól függetlenül, hogy esett az eső jó pályán játszottunk. Kértem a srácokat, hogy kombinatív játékot játsszunk, ami bennünk van és több meccsen elő is jött. Utána átment már egy görcsös ívelgetésbe, amikor hátrányban voltunk az elmúlt találkozókon. A mai meccsen nem hoztuk magunkat hátrányba buta hibákból és kettőből kettőt berúgtunk. Azt kell mondanom, hogy átlagban minden meccsen négy ziccerünk volt, és amíg jön a ziccer és nem kapsz hátul gólt, addig igenis megnyered a meccset. Főleg az első félidőben domináltunk. A második félidőben fentebb tolta a Kunbaja a védekezését, hiszen muszáj volt jönniük ránk. Jó időben rúgtuk a gólokat, de hátul is jól tartottuk magunkat. Benne volt a kontráinkban az, hogy szerezhetünk még egy gólt, ha pontosabbak vagyunk előre felé. Én csak gratulálni tudok a srácoknak, küzdöttek, hajtottak. Bízom benne, hogy elment ez az átok, hogy nem tudunk gólt lőni és nem tudunk mérkőzést nyerni. El kell indulnunk felfelé. Minimum az első tízben benne kellene lennünk. Köszönöm a srácoknak, a szurkolóknak, hogy ebben az esős időben is kijöttek a találkozóra! További sok sikert kívánok a Kunbajának!

Veselinov Darko vezetőedző Kunbajai SE: -Sajnos nagy krízisben van a csapat. A játék nem olyan rossz, megvannak a helyzetek, csak nem tudjuk azokat értékesíteni. Ma is volt három-négy jó ziccerünk, amelyek sajnos nem mentek be. A hétközi kupa meccsen is így jártunk, ott még több helyzetünk volt és hibákból kaptuk a gólokat. Mikor nálunk van a labda, mi tartjuk a labdát, abból jön valami hiba mindig. Ma is az történt, hogy az ellenfél előre rúgta a labdát és pont oda ment, ahol a védő rosszul állt. Jó csapat vagyunk, jó játékosokkal, kell egy kicsi változtatás, hogy jó legyen. A következő fordulóban ezt meg is próbáljuk a jelenlegi listavezető Kiskunfélegyháza ellen. Pont jól jön ez a mérkőzés, ott talán nem lesz akkora nyomás rajtunk, mert mindenki sokat vár tőlünk. A mai találkozó egy harcias mérkőzés volt, a hazai csapat jól védekezett, főleg az első félidőben domináltak, a másodikban már kissé fáradtak. Ennek ellenére sajnos nem tudtunk gólt szerezni. Nálunk több kezdőjátékos hiányzott. Kapusunk sem tudott itt lenni, de ez nem kifogás. Az első félidőben gyengébben játszottunk viszont a másodikban már többet domináltunk, csak sajnos a gól hiányzott. Gratulálok az Akasztónak!

MEGOSZTÁS