A vármegyei III. osztályú labdarúgó bajnokság 19. fordulójában élcsapatok rangadójára került sor. Az április 9-én lejátszott találkozó alkalmával a Kaskantyúi FSE gárdája az Akasztó FC II. csapatát látta vendégül. A két együttes találkozója háromgólos akasztói sikerrel zárult és a győzelmüknek köszönhetően a vendégek megelőzték a tabellán a kaskantyúiakat.

Kaskantyúi FSE – Akasztó FC II. 1-4 (1-3)
A Kaskantyúi FSE csapata
-Hirdetés-

Kaskantyúi FSE: Molnár (Kovács B.) – Tratter, Matolcsi (Győrfi), Bartha, Kovács Zs., Lasztovicza (Makó), Szabó K., Supka A. (Heftner), Gyöngyösi, Kovács K. (Kismók), Vereb.

Az Akasztó FC II. csapata

Akasztó FC II.: Váczi – Kósa B., Szabó Zs., Pecznyik (Szabó A.), Palla, Suhajda (Soós), Podmaniczki (Tomán), Gubán, Hlavács (Tóth S.), Fésűs D., Kósa K. (Fésűs T.).

Az akasztói Suhajda Gergely (balra) duplázott és Palla Lajos (jobbra) is gólt szerzett

A találkozót szép számú érdeklődő előtt rendezték meg, amelyen két olyan csapat találkozott egymással, akik harcban vannak a dobogóért. A találkozót a vendégek kezdték jobban és a gyors támadásiakkal veszélyt okoztak a hazai kapu előtt. Az 5. percben egy ilyen gyors akció végén szerzett vezetést az akasztóiaknak Suhajda Gergely (0-1). A 13. percben egyenlítettek a kaskantyúiak, amikor Bartha Gergely távoli, pontos lövése után gurult a labda az akasztóiak kapujának bal alsó sarkába (1-1). A vendégek gyors csatárai állandó veszélyt jelentettek a hazai kapura és ilyen támadás végén szerzett gólt a 22. percben az akasztói Palla Lajos (1-2), majd a 43. percben ismét Suhajda Gergely (1-3). A második félidőben a kinyíló hazai védelem ellen vezetett akasztói támadás végén állította be az 50. percben Hlavács István az 14-es végeredményt. A kaskantyúiak több elkerülhető gólt is kaptak, miközben a támadásaikban nem volt nagy veszély. A gyorsabb focit játszó akasztóiak megérdemelt győzelmet arattak a rangadón és feljöttek a tabellán a negyedik helyre.

Virág Tibor
Virág Tibor – Kaskantyúi FSE elnöke:

-Arra számítottunk, hogy egy jó formában lévő és igen erős akasztói csapattal találkozunk a mai napon. A várakozásunk beigazolódott, hiszen több magasabb osztályt is megjárt rutinos labdarúgóval, valamint az akasztói klub első csapatából visszajátszó két játékossal álltak ki a mérkőzésre a vendégek. A balotaszállási vereségünket követően ma javítani szerettünk volna, de sajnos ez nem sikerült. Egy elkerülhető gólt kaptunk a találkozó elején, amire még tudtunk válaszolni, azonban a gyors akasztói csatárokkal nagyon nehéz volt felvennünk a versenyt. Az első félidőben védelmi hibákból kaptuk a góljainkat, a szünet után rendeztük a sorokat, de egy újabb akasztói találat eldöntötte a mérkőzést. A tavasszal már négy vereséget begyűjtöttünk, de ennek ellenére a harmadik helyért még versenyben szeretnénk maradni a továbbiakban.

Fésűs Dávid – Akasztó FC II. játékosa:

-A csapatból mindenki nagyon várta ezt a találkozót, hiszen ennek presztízse van, mivel szomszédvári rangadó. Szinte a teljes csapatunkkal tudtunk kiállni és tisztában voltunk azzal, hogy amennyiben ma nyerünk, akkor megelőzzük a tabellán a kaskantyúiakat. Szerencsére a klubunk vármegyei I. osztályú gárdájától kaptunk két játékost, Palla Lajos és Szabó Zsolt személyében, akikkel játékban és futás gyorsaságban is sokat léptünk előre. Mindezek mellett a taktikánk része volt, hogy Suhajda Gergely gyorsaságára is számítottunk a támadásoknál, ami szerzett góljainknál meg is mutatkozott. Úgy gondolom, hogy az első félidőben nyílt volt a játék és a negyedik találatunk döntötte el a találkozó sorsát, utána már a küzdelem dominált a pályán. Nagyon fontos mérkőzés volt ez a számunkra, mert így versenyben maradtunk a dobogóért. Dicséret illet minden játékosunkat a küzdeni akarásáért és hasonló hozzáállással minden reményünk meglehet arra, hogy a harmadik helyet megszerezzük.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (48 db kép)
MEGOSZTÁS