Új eszközökkel korszerűsítették 291 millió forint európai uniós támogatásból a kiskunhalasi kórház rendelőintézetének tizenhét szakterületét – közölte a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház az MTI-vel.

A közlemény szerint a járóbeteg szakellátás eszközfejlesztésére az összeget az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretéből nyerték el.
-Hirdetés-

    A fejlesztés során a szemészet, a bőrgyógyászat, a szülészet-nőgyógyászat, a radiológia, a fizioterápia, a gyógytorna, a fül-orr-gégészet, az aneszteziológia, a kardiológia, az urológia, a traumatológia, a pszichiátria, a neurológia, a transzfuziológia, a központi EKG, a patológia-cytológia és a gasztroenterológia szakrendelések eszközellátottságát javították.
    Az érintett szakterületeken beszerzett mintegy 213 orvostechnikai eszköz között megtalálhatóak egyebek mellett nagy értékű diagnosztikai ultrahang készülékek, videokolonoszkópos műszerösszeállítás, fül-orr-gégészeti kezelőegység, lézerterápiás és lökéshullámterápiás készülék, fizikoterápiás multifunkciós kezelőegység, vállmozgató készülék, laborcentrifugák, szemészeti ultrahang, automata látótér vizsgáló, non-kontakt tonométer, réslámpa és defibrillátor.
    Ezek mellett számos kisebb értékű orvostechnikai eszközt, EKG-készülékeket, vérnyomásmérőket, vizsgálólámpákat és cisztoszkópokat, valamint vizsgáló- és kezelőágyakat, rehabilitációs eszközöket és várótermi padokat is beszereztek – közölték.
    A projekt a közlemény szerint közvetlenül a kórházi ellátásokat kiváltó járóbeteg szolgáltatások és szakellátások színvonalának növelését célozta.
    A Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Kiskunhalason, Kiskőrösön, Kecelen és a környező településeken élők egészségügyi szakellátását végzi.
Az intézmény közfinanszírozott fekvőbeteg-ellátás kapacitása 535 ágy.

Forrás: MTI 
Kiemelt kép: VIRA.HU archív fotó 

MEGOSZTÁS
Írta: vira