A Tesco Global Zrt. immáron 12. alkalommal hirdette meg „Ön választ, mi segítünk” programját, mely a helyi közösségek környezetének megszépítését, illetve a helyi közösségi élet előmozdítását hivatott támogatni.

-Hirdetés-

A térségben jelentkezők közül a csengődi Waft Alapítvány a harmadik helyen végzett, a kalocsai Földön Futók Sportegyesület és KalocsaKörnyék Környezetvédelmi Egyesület második lett, míg a kiskőrösi Ültess Fát Mozgalom Egyesület az első helyen végzett, közel 16 ezer szavazattal.

Az alapítvány és az egyesületek képviselői, valamint Vasmanszki Nóra, a Tesco Global Zrt. kiskőrösi áruházának vezetője 2023. március 31-én

„A Tesco immáron 12. alkalommal szervezte meg „Ön választ, mi segítünk” pályázatát, melynek keretében 42 millió forint sorsát bízta a Tesco vásárlóira az áruházlánc. 173 pályázatot támogattunk. Ilyenkor mindig a vásárlók tudják eldönteni, hogy szavazataikkal kiket szeretnének támogatni. Ezek alapján 400-, 200-, illetve 100.000 forintot osztunk ki az egészséges életmódra, környezetszépítésre irányuló projektek kapcsán. Nagyon büszkék vagyunk, hogy ezt a fordulót az Ültess Fát Mozgalom Egyesület nyerte meg Kiskőrösön, így őket 400.000 forinttal tudtuk támogatni” – mesélte Vasmanszki Nóra, a Tesco Global Zrt. kiskőrösi áruházának vezetője.

Vasmanszki Nóra és Filus Tibor

„Korábban egyeztettünk az óvoda vezetőjével, Csatlós Erzsébettel. Úgy döntöttünk, hogy olyan növényeket hozunk, ami fenntartásában nem okoz gondot, amelyek bírják az egyre erősödő nyári felmelegedéseket. Azért a lonicera hallianát ültettük el, ami az illatos loncok családjába tartozik. Ez egy olyan növény, amely télen sem hullatja le a lombját. Körbeveszi az óvoda udvarát, így nem lesz huzatos, átlátható. Kicsit intimebb környezetet teremt a gyerekeknek az udvarban. A fák közül pedig a kőriseket választottuk. Azért, mert aránylag nagy lombkoronát növelnek, későn, egyszerre hullik le a lombjuk, nagy árnyékot adnak. Összesen 7 kőrisfát és 75 darab loncot ültettünk el a kerítés mellett. Külön öröm számomra, hogy hatalmas segítségünkre voltak az óvodások” – mesélte Ba Irén, az Ültess Fát Mozgalom Egyesület szakmai vezetője.

Ba Irén és a gyerekek, közösen ültették el a loncokat a kerítés tövébe 

Az Ültess Fát Mozgalom Egyesület vezetője is részt vett a faültetésen, aki köszönetet mondott az óvoda dolgozóinak, és a gyerekeknek a zöldnövényfejlesztő programon való részvételért, hisz ez egy újabb lépés, hogy élhetőbb legyen az óvoda környezete.

„Nagyon örülünk annak, hogy ebben részt vehettünk és partnerre találtunk az óvoda vezetőségében, hogy közösen együtt tudtunk dolgozni ebben a projektben. Azt hiszem, hogy ez egy gyümölcsöző kapcsolat lehet. Korábban is segítettük már az óvodát és lehetőségeinkhez mérten a későbbiekben is szeretnénk. Bízom benne, hogy a gyermekek, a pedagógusok és a szülők is élvezni fogják ezt a zöld növényzetet, mely nemcsak szépíti a környezetet, hanem felhívja a figyelmet arra, hogy környezettudatosan éljünk, szépítsük és óvjuk azt” – mondta el Filus Tibor, elnök.

A Kőrisfa Óvoda parkosítása 141 kisgyermeket és 31 dolgozót érint, valamint az óvodások hozzátartozóit

„Filus Tiborral, az Ültess Fát Mozgalom Egyesület vezetőjével évek óta nagyon jó partneri kapcsolatot ápolunk. Több óvodában sikerült már fejlesztéseket, beruházásokat megvalósítani általuk, az ő segítségükkel. Jelenleg a Kőrisfa Óvoda érintett. Nagy örömmel vettem az ötletet is, hogy a pályázatot közösen nyújtsuk be és erősítsük, bővítsük együtt az óvoda zöld környezetét és csináljunk egy zöld kerítést. A pályázat keretén belül a kőrisfákat és a loncokat nyertük meg, melyek ma délelőtt elültetésre kerültek, melyben a Maci és a Bagoly csoportos óvodások segítettek. A kertészkedés, a fenntarthatóság, az öko szemlélet, az újrahasznosítás a mindennapi óvodai életünkben is jelen van. Így a kertészkedéshez szükséges eszközök is rendelkezésére álltak a gyerekeknek. Úgy láttam, hogy még a rossz idő ellenére is nagyon nagy örömmel, gyorsan és ügyesen ültették el  ezeket a csemetéket. Hálás szívvel köszönjük a megkeresést, a lehetőséget és a megvalósítást is” – zárta az interjúk sorát Csatlós Erzsébet, intézményvezető.  

Ba Irén útmutatásával és munkatársainak segítségével kerültek elültetésre a csemeték

ELINDULT AZ „ÖN VÁLASZT, MI SEGÍTÜNK” PROGRAM 13. FORDULÓJA is, melynek országos pályázati felhívási felületén a kiskőrösi női kézilabda csapat szerepel. A pályázatot 2023. április 28. péntek 17:00-ig a http://tesco.hu/kozosseg oldalon található online pályázati adatlapot kitöltve lehet benyújtani. További részletek ITT

A Maci és a Bagoly csoport óvodásai, óvodapedagógusaik és az esemény szervezői

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (73 db kép)
MEGOSZTÁS