40 kis tudós vetélkedett a Petőfi 200 jegyében 2023. április 13-án csütörtökön a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájában. A verseny két lelkes szervezője ismét Jarjabka Lilla és Rákóczi Andrea tanítónénik, a zsűri tagjai pedig ezúttal dr. Csóti Imréné Ági néni, Trepákné Kriskó Eszter és Benyikné Takács Edina voltak. Az eseményt Pethő-Szűcs Mária iskolalelkész rövid áhítata nyitotta.

-Hirdetés-

A vetélkedő fő célja a tehetséggondozás. A felkészülés alatt a megszokott iskolai keretekből kilépve, csoportmunkában végeznek kutatómunkát a diákok, együtt ötletelnek, alkotnak, ezáltal pedig gazdagítják tudásukat. Az intézményben fontosnak tartják a múltunkhoz, kultúránkhoz, hagyományainkhoz, értékeinkhez való kötődést, így az első vetélkedőt a Kiskőrös 300 jegyében szervezték. Nagy sikere volt ezt követően a népi mesterségek témakörének, idén pedig Petőfi Sándor életéhez és költészetéhez kapcsolódva választottak témát a csapatok.

A versenykiírás hagyományosan a 3-4. évfolyamot szólítja meg, de idén annyira lelkesek voltak a másodikosok is, hogy ők is részt vehettek a megmérettetésen. Így összesen 15, három fős csapat állt a zsűri elé.

Három fős csapatok mérettették meg magukat.

Hallhattunk érdekességeket Petőfi családjáról, diákéveiről, katonáskodásáról, de megelevenedett Szendrey Júliával való első találkozása is. Emellett szó szerint bepillantást kaptunk a Petőfi Szülőházba és megismerhettük gyerekversei mellett a János Vitézt. Gondolataikat és gyűjtőmunkájuk eredményeit a diákok szövegbe, versbe, dalba, táncba, makettekbe és plakátokba foglalták. Igazán színes és változatos bemutatása volt ez városunk nagy szülöttének.

Bepillantást nyerhettünk a Petőfi Szülőházba

A szülői és tanítói segítséggel elvégzett könyvtári és internetes kutatómunka mellett, több csapat felkereste a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeumot, valamint a János Vitéz Látogatóközpontot is.

Az eredményhirdetésen az 1. és a 2. helyezettek könyvjutalmat, míg a 3. helyezettek iskolai jutalomcsomagot kaptak. Újításként ezúttal a közönség is szavazhatott a neki legjobban tetsző produkcióra.

A vetélkedőről senki nem ment haza üres kézzel. A bátor kiállásukért, sok munkájukért és részvételükért oklevelet kaptak, de ami ennél is fontosabb, közös élményekkel és tudással gazdagodtak.

A bemutatott alkotásokból kiállítást rendeztek az aulában.

Eredmények:

1.helyezett: Vancsik Villő, Barta Rozi, Pelsőczi Ákos – 3.a

2.helyezett: Bozó- Kutyifa Áron, Kromholcz Mihály, Takács Dávid – 2.b

  1. helyezett: Ralovich Péter, Sulyok Nimród – 2.a

                       Dely Elena – 3.b 

Közönségdíjas: Rimár Noémi, Lucza Barna, Zelenák Zétény – 2.c

Gratulálunk minden résztvevőnek!

KEVI Közlemény

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (14 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira