2023. április 15-én szombaton már nyolcadik alkalommal rendezték meg Akasztón a Művelődési Házban a Sziki Laboda Nóta Estet, melyen idén is szép számmal és több helyszínről érkeztek az előadók. A helyi fellépők mellett érkeztek Kunszentmiklósról, Csengődről, Dunaújvárosból, Kiskőrösről, Tázlárról és Kaskantyúról is.

-Hirdetés-

Az esemény házigazdája Gáspár Dávid volt, akit Akasztón már jól ismernek, hiszen több rendezvényen volt már műsorvezető vagy éppen fellépő. Gáspár Dávid köszöntője után Suhajda Antal Akasztó község polgármestere nyitotta meg a rendezvényt. Beszédében kitért arra, hogy Akasztón már több évtizedes hagyománya van a nótázásnak és az ilyen estéknek.

Kárpáti Mihályé Marikát, mint ahogyan az összes előadót vastapssal jutalmazta a közönség

Az eseményen minden fellépő két dalt énekelt el, illetve a műsor elején az összes fellépő egyszerre adott elő három ismert magyar nótát, melyet az Akasztói Vízkereszt Citerazenekar kísért citeraszóval.

A bemelegítő dallamok után sorban jöttek a nótaest előadói, akik két dalt adtak elő. Őket már Nyári Tamás prímás és zenekara kísérte.

Nyári Tamás prímás és zenekara kísérte az előadókat

A fellépők után az est házigazdája Gáspár Dávid is készült egy pár perces énekes műsorral, majd az összes fellépő zárásként újra együtt énekelt el három nótát.

A műsor végén Csehi Zoltánné Márta és Suhajda Antal polgármester adta át a fellépőknek az elismerő oklevelet és egy kis ajándékot.

Közös éneklés zárta a programot

Az eseményen felléptek: Égető Ilonka (Tázlár), Gál János és Gál Tamás (Kunszentmiklós), Juhász László (Csengőd), Kárpáti Mihályné Marika (Dunatetétlen), Lehota Istvánné Rózsika (Akasztó), Madácsi Imréné Marika (Akasztó), Németh György és unokája Németh Hunor (Akasztó) (Kiemelt képen), Répási Imre (Kiskőrös), Simonyi Gyula (Dunaújváros), Suba Sári (Kiskőrös), Turú Gyula (Kaskantyú) és Ujvári Ignác Akasztóról.

A szervezők szeretnék megköszönni a támogatok és a segítők munkáját, akik hozzájárultak a 9. Sziki Laboda Magyarnóta Est újabb sikeres megrendezéséhez

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (194 db kép)
MEGOSZTÁS