A megyei I. osztályú férfi kézilabda bajnokságban újoncként szereplő Soltvadkerti KUSE csapata az alapszakasz végén a 6. helyen zárta a küzdelmeket 10 ponttal. A soltvadkerti együttes ezzel az eredménnyel a 8 csapatos küzdelemsorozat rájátszásában az alsóházban történő szereplésre szerzett jogot, ahol a Kecskeméti Kézilabda Sport, a tiszakécskei Balogh Tészta TVSE és a Bácsalmás PVSE gárdáival küzdenek meg a helyezésekért.

-Hirdetés-

Az alsóházi rájátszásban, első mérkőzését a Soltvadkerti KUSE csapata hazai környezetben játszotta április 16-án, amikor a tiszakécskei Balogh Tészta TVSE együttesét győzték le 23-20-ra (12-8): Judák G. – Kriszt Á. 2, Rákóczi P. 2, Városi F. 6, Nyúl Z. 5, Kriszt V. 2, Májer M. 1. Csere: Hegyi (k), Zsikla (k), Fülöp, Mészáros 1, Nagy N., Nyúl P., Szentgyörgyi G. 3, Szentgyörgyi S. 1, Vincze.
A vendégeknek csak a mérkőzés elején sikerült vezetniük 0-1-nél és 1-2-nél, ami után a hazaiak megfordították az állást és a későbbiekben az előnyt már nem adták ki a kezükből.

A soltvadkerti csapat lendületesebben, gyorsabban kézilabdázott ellenfelénél és az első félidőben már öt góllal is vezetett (12-7). A szünet után is folytatódott a hazai csapat fölénye és lerohanásból valamint felált fal ellen is gólokat szereztek. A 39. percben már 18-10 volt az állás és úgy tűnt, hogy kétszámjegyű lesz a különbség a két gárda között a végére. A soltvadkerti fiatalok a 41. perctől kezdve (20-12) azonban rengeteg hibát követtek el a támadásban, sorra maradtak ki a ziccerek, hétméterest hibáztak és az ellentámadásokból fokozatosan dolgozta le hátrányát a tiszakécskei gárda. A hazai győzelem ezen a napon ugyan nem forgott veszélyben, de a találkozó utolsó harmadában elkövetett hibákból mindenképpen tanulniuk kell a fiúknak.

Forgó Erzsébet – Soltvadkerti KUSE edzője:

-Nagyon nehéz volt a mai mérkőzésre felkészülni, mert a lebonyolítás rendjéből adódóan többhetes szünet után léptünk újra pályára az alapszakaszt követően. Nincs egy tervezhető ritmusa a bajnokságnak, hogy hét közben edzünk és hétvégén pedig jönnek sorozatban a mérkőzések, így nagyon nehéz felpörgetni a fiúkat és megfelelő formában tartani a csapatot. A mai találkozón a második félidőben, a jelentős előnyünk ellenére is az ellenfelünk nagy akarással kézilabdázott, mi ezzel szemben könnyelműek voltunk és rengeteg ziccert kihagytunk. A mérkőzés utolsó szakaszában nyújtott teljesítményünk kétségbeejtő volt, de sajnos hiányzik belőlünk az ilyenkor szükséges rutin és erő. Komolyabb céljaink nincsenek a bajnokságban, a fő szempont az, hogy a fiúk járjanak edzésre, tudjunk közösen gyakorolni és lehetőségeinkhez mérten a legjobb eredményt kihozni magunkból.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (75 db kép)
MEGOSZTÁS