Két vármegyei I. osztályú labdarúgócsapat találkozott egymással a Megyei Kupa 4. fordulójában. A játéknapot április 19-én rendezték meg, amikor a Soltvadkerti TE Variens gárdája a Kecel FC együttesét fogadta hazai környezetben. A szomszédvári rangadót a keceliek nyerték meg két találattal és a Megyei Kupa tavalyi győztese így versenyben maradt még a címvédésért.

Soltvadkerti TE Variens-Kecel FC 1-3 (0-2)

A Soltvadkerti TE Variens csapata

Soltvadkerti TE: Eifert – Veszeli, Katona (Kelemen), Willy (Varga B.), Supka, Farkas, Radics, Plichta (Viola), Huszty, Hegedűs (Gémesi), Bashiri-Shahroodi (Rácz).

A Kecel FC csapata
-Hirdetés-

Kecel FC: Gerner – Vata (Vágó), Bányai, Gavula (Vincze), Doszpod (Patai G.), Sajdik (Orcsik), Torma, Bödő, Pintyi, Csáki, Herczeg.

A találkozó elején mezőnyjáték volt és nem forogtak veszélyben a kapuk. Szinte a semmiből szerzett gólt egy labdavesztést követően a keceli csapat, amikor Gavula Levente középen törhetett egyedül kapura és megszerezte a vezetést a 7. percben a vendégeknek (0-1). A 10. percben Gavula Levente tovább növelte a keceliek előnyét, miután behátráló védők kíséretében szerzett középről újabb gólt (0-2). A 21. percben a hazaiak csatára, Radics Zoltán előtt adódott lehetőség, de lövését bravúrral védte Gerner Dániel. A 22. percben a keceli Herczeg Péter jobb felső sarokba tartó lövését védte szép mozdulattal a hazaiak hálóőre, Eifert János. Az első félidőben még a 26. percben a soltvadkerti Radics Zoltánnak adódott nagy gólszerzési lehetősége, amikor középen kiugrott, de emelése után a labda a kapu fölé szállt.

A szünet után előbb a keceli Torma Barnabás közeli lövését hárította lábbal Eifert János, majd nem sokkal később Gavula Levente bal oldali beadása után fejelte tiszta helyzetben közelről a kapu mellé a labdát Torma Barnabás. A keceli csapat szervezetten védekezett, a soltvadkerti támadásokban pedig nem volt átütőerő, az utolsó passzok, a befejezések pontatlanok voltak. A hazai próbálkozások a 72. percben vezettek eredményre, amikor Gémesi János 25 méteres pontos, erős lövése után a labda a keceli kapu jobb alsó sarkában kötött ki (1-2). A 81. percben a keceli Bányai János a bal oldalon vezette a labdát és az oldalvonaltól három védő kíséretében tört be a soltvadkerti büntetőterületen belülre, ahol a hazaiak védője Supka Zsolt buktatta. A szabálytalanság miatt megítélt büntetőnél Bányai János védhetetlenül a bal felső sarokba rúgta a labdát, kialakítva ezzel az 1-3-as végeredményt.

A soltvadkerti csapat ezen a játéknapon sok hibával játszott, a támadójátékukban nem tudtak igazán veszélyesek lenni, védekezésben pedig olyan hibákat követtek el, amelyekért gólokkal büntettek a keceliek.

Molnár László – Soltvadkerti TE Variens edzője:

-A mai napon nagyon sok hibával játszottunk. A fiúk nem tartották be a megbeszélt dolgokat, az ellenfelünk pedig jól használta ki azokat a hibákat, amiket védekezésben elkövettünk. Nehéz ilyen mérkőzés után bármit mondanom. Gratulálok a kecelieknek a győzelemhez és a továbbiakban sok sikert kívánok nekik a kupasorozatban.

Pandúr László – Kecel FC szakmai igazgatója:

-Az elmúlt hétvégén az akasztóiaktól bajnoki mérkőzésen hazai környezetben szenvedtünk ötgólos vereséget, ami után próbáltuk rendezni a sorokat. Arra törekedtünk, hogy szervezett legyen a védekezésünk, lezárjuk a területeket és ne engedjük a soltvadkertiek gyors csatárait helyzetbe kerülni. Próbáltuk a labdát megtartani, amikor nálunk volt és ma a passzoknál is pontosabbak voltunk, koncentráltan fociztunk végig. A gyors kontrajátékunkkal és Gavula Levente lendületét kihasználva veszélyesek voltak a támadásaink. Küzdelmes mérkőzésen vagyunk túl, amibe nagyon bele tudtunk állni. A kupában most a legjobb hat között vagyunk, ahol szeretnénk egy újabb körben továbbjutni, hiszen akkor az országos főtáblára kerülhetnénk. Természetesen a kupa mellett a bajnoki szereplésünkre is szeretnénk odafigyelni és olyan eredményeket elérni, amivel előrébb tudunk lépni a tabellán.

MEGOSZTÁS