Hamarosan nyitnak a strandok, ami nem hivatalosan a nyári szezon kezdete. Ilyenkor a hűsölésre vágyó tömegek elárasztják a strandokat, megtelnek a vízparti szálláshelyek is. Ha újdonsült szülőként csak szomorúan sóhajtasz a strandolás hallatán, van egy jó hírünk: már hat hónapos babával is kipróbálhatjátok a vizes élményeket, mindössze néhány dologra kell odafigyelnetek!

Összegyűjtöttük, hogy mik azok a kellékek, amik mindenképpen legyenek nálatok, ha a baba első pancsolására készültök!

Úszógumi babáknak

-Hirdetés-

Mondanunk sem kell, hogy a legkisebbeket még a sekély vízben sem hagyhatjuk egy pillanatra sem magukra! De a folyamatos felügyelet mellett is fontos, hogy legyen rajtuk baba úszógumi! A nagyobb tesókról se feledkezzünk el: számukra a gyerek úszómellény jó megoldás lehet, főleg, ha nem medencében, hanem vízparton hűsölünk.

Fürdőjátékok, strandmatrac

A pancsolás mellé tökéletes kellékek az esti fürdésnél is bevált fürdőjátékok. Az élményt felturbózhatjuk egy vizi matrac segítségével is: amennyiben elhagyjuk a babamedencét, vagy mondjuk beljebb merészkedünk a Balaton hullámai közé, egy felfújható vizi matracon tologatva extra szórakozást nyújthatunk a kicsinek. Ügyeljünk rá, hogy a matracon ringatózva is viseljen úszógumit vagy karúszót!

Naptej

Természetesen az egész család biztonságáról gondoskodnunk kell jó minőségű naptej segítségével, de a picik érzékeny bőrét óvjuk magas faktorszámú, kifejezetten az ő igényeiknek kifejlesztett termékekkel. Lehetőleg válasszunk fizikai fényvédőt, hogy elkerüljük a felesleges vegyi anyagokkal való érintkezést!

Napkalap

Vízi pancsolás, önfeledt fürdőjátékok, vagy elmélyült fagyizás közben se feledkezzünk meg róla, hogy a napsugarak nem csak a bőrünknek árthatnak. A napszúrás és az esti rosszullétek elkerülése érdekében legyen a kicsiken is egész nap egy könnyű, szellős kalap! Így az este is a közös programokról és az aznapi élmények feldolgozásáról szólhat majd!

Árnyékoló sátor

A fejfedővel hatékonyan védekezhetünk ugyan a napszúrás ellen, de mennyivel kényelmesebb egy nagyobb árnyékot adó strandsátor (is), ami akár egész nap biztosítja a család minden tagjának megsülés-mentes pihenését?

Homokozószett

A vízparti nyaralásban a víz gyakran csak a második legizgalmasabb programpont! Hiszen a legjobb, amikor a pancsolás előtt-után nyakig sárosan homokvárat építhetünk vagy sárgolyót gyúrhatunk. Egy-két kedvenc forma, vödör és lapát mindenképpen kapjon helyet a legszükségesebb kellékek között!

MEGOSZTÁS
Írta: vira