A helyi vadásztársaság 2023. április 22-én szemétszedést rendezett a TeSzedd akció keretein belül.

Reggel regisztráció után, Agárdi Péter, a vadásztársaság vadászmestere tartott eligazítást. 200 darab zsák (ezekről tudni kell, hogy teljesen környezetbarátok, mivel lebomlanak) került szétosztásra az önkéntesek között. A résztvevők csapatokba szerveződtek, majd mindenki kapott egy területet a község határában, ahova elindult a hulladékvadászatra.

-Hirdetés-

A fő cél a háztartási hulladék felkutatása és begyűjtése volt. A nap eredményeképpen, sajnos nem csak véletlenszerű szemeteléssel találkoztak, hanem félreeső helyeken rendszeresen illegális lerakókat is találtak. Ezek GPS koordinátáit feljegyezte a társaság, ahonnan teherautó szállítja el a szemetet a nagy mennyiségre való tekintettel. Talán ez jelentette a legnagyobb kihívást, mivel tele volt bomló háztartási hulladékokkal, veszélyes hulladékkal és állati maradványokkal egyaránt. Ezekről a részekről gyűlt össze a legtöbb szemét, de az utak menti szemetelésben sem volt hiány.

A szorgos kezeknek köszönhetően sikerült az összes zsákot megtölteni. Ezeket utánfutóra rakták, majd bevitték a gyűjtőpontra. A munka után, kiadós ebéd várta a résztvevőket, melyet a társaság tagjai készítettek el. A programon szinte minden korosztály részt vett és munkálkodott, hogy mind az emberek, mind az állatok egy tisztább környezetben élhessenek.

Szöveg, fotók: Petz Odett 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (31 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira