A vármegyei első osztályú labdarúgó bajnokság 21. fordulójában az elmúlt két mérkőzését megnyerő Akasztó a listavezető Kiskunfélegyházát fogadta. A hazaiak szerették volna folytatni győzelmi sorozatukat. Míg a vendégek pedig a nyolc pontos előnyüket szerették volna tartani a tabella első helyén. A találkozó igazán remek összecsapást hozott. Mindkét fél jól küzdött, végül a hazaiak közel hat év után győzték le újra a Kiskunfélegyházát.

-Hirdetés-

Az első fél óra jobbára tapogatózó játékkal telt a mezőnyben. A 10. percben a vendég Kurgyis Kevin került helyzetbe. Azonban a kijövő Németh Zsolt lábbal hárítani tudott. A 36. percben kerültek előnybe a hazaiak. Bajusz Patrik futotta le védőit a baloldalon, majd lapos beadása után Márki továbbította a labdát a jobbján érkező Palla Lajoshoz, aki közelről lőtt a vendéghálóba 1-0.

A 48. percben Németh Tamás szabadrúgásból passzolt a baloldalon helyezkedő Varga Milánhoz, aki egyből betette a labdát középre, ahol jól érkezett Boldizsár Csaba és öt méterről a vendégkapuba lőtte a labdát 2-0. Az 53. percben eldönthette volna a találkozót az Akasztó. Kerekes Márk mehetett egy kontrából egy az egyben a vendég portásra. Azonban Kis Csaba óriási bravúrral hárítani tudott. Egy percre rá Palla jobb oldali beadása után az előrefutó Dobosi lövését tolta szögletre Kis Csaba. Ezek után a Kiskunfélegyháza próbálta beszorítani a hazaiakat és a 68. percben Oroszi lekészítése után a csereként beálló Nagy Dániel lőtte ki a kapu bal oldalát 2-1. Két percre rá Boldizsár beadása után Szabó Szabolcs lőtt közelről a vendég kapusba. Az utolsó húsz percben támadott a Kiskunfélegyháza, de mindig hiba csúszott az utolsó passzokba vagy éppen a helyzetkihasználásban. A hazaiak pedig több kontrát is vezethettek, de újabb gól már nem esett a találkozón.

Így az Akasztón nagyot küzdve győzte le a címvédő és listavezető Kiskunfélegyházát.

Akasztó FC – Kiskunfélegyháza 2-1

Akasztó FC: Németh Zs. – Molnár, Kerekes, Varga, Boldizsár (Szabó N.), Bajusz (Szabó Á.), Németh T., Szabó Sz. (Fábián), Palla, Dobosi, Márki vezetőedző: Szrenkó István

Kiskunfélegyháza: Kis – Szűcs (Erős), Magony, Valkai, Oroszi, Nagy V., Kanyó, Urbán, Szabó P. (Nagy D.), Kurgyis K. (Bakró-Nagy), Huszka (Ábel) vezetőedző: Némedi Norbert

Szrenkó István vezetőedző – Akasztó FC:

– Nagyon jó Kiskunfélegyházával játszottunk. Nem véletlenül ők az elsők. Voltak a mérkőzésnek olyan játékperiódusai, ahol felvettük velük a versenyt és jobban is játszottunk. Főleg az első félidőben jött ez ki. A második játékrészben végig benne volt a játékunkban a kontra. És a második félidőben 2-0-s vezetésünk után volt még két nagy ziccerünk. Amelyeknél nagyokat védett az ellenfél kapusa. Csak gratulálni tudok a srácoknak, mert most is nagyon nehéz helyzetben voltunk. Vincze Dezső lázas volt nem tudott eljönni. Szabó Zsolt egész héten szintén lázas volt, ő sem tudta vállalni a játékot. Bányai Máténak kiment a bokája a pénteki edzésen. Varga Milán lázasan vállalta a mérkőzést. Az ifjúsági játékosaink közül Szrenkó Attila lába megsérült a múlt heti ifi meccsen, míg Kósa Balázs munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudott eljönni. Így kissé szűkös volt a keret. Ezek a srácok megérdemelték a mai győzelmet. Egészen jó találkozót játszottunk a Kiskunfélegyházával. Izgalmas volt. A második félidőben beszorítottak minket. De mint mondtam is, benne volt a kontráinkban a gól. Úgy gondolom, hogy ez a lelkesedés, ha kitart a bajnokság végéig, akkor én meg leszek elégedve a srácokkal. Nagyon mély gödörből álltunk föl. Három mérkőzésen nyertünk, de persze nem szabad elbíznunk magunkat. Jövő héten Bácsalmásra megyünk meglátjuk, hogy mi lesz. További sok sikert kívánok a Kiskunfélegyházának!

Némedi Norbert vezetőedző – Kiskunfélegyháza:

– Sajnálom, hogy nem tudtunk ma pontot elvinni, mert én azt gondoltam a meccs előtt is, hogy attól függetlenül, hogy mi vagyunk az elsők a tabellán, jó pályán mindig jó ha pontot szerez egy csapat. A meccs képéből kiindulva azt gondolom, hogy voltak nekünk is lehetőségeink. Az azért pozitívum, hogy ezeket ki tudtuk alakítani. A helyzetkihasználásunk mondjuk azt, hogy katasztrófális volt. Az előző hetekhez képest négy-öt gyengébb egyéni teljesítmény is becsúszott ma. A hazai csapatot dicséret illeti. Mentálisan nagyon jól álltak hozzá a találkozóhoz. 2-0-s hazai vezetésnél rohannunk kellett az eredmény után, sokszor ki is nyíltunk. Ott még nekik is adódtak lehetőségeik. Így simább is lehetett volna a végjáték. Szerencsénkre ők sem használták ki jól ezeket az adandó ziccereket. Annyiban jobb volt ma a hazai csapat, hogy ők kettő helyzetüket is gólra tudták váltani, mi pedig csak egyet. Csak gratulálni tudok nekik. Van még öt forduló, megyünk tovább.

MEGOSZTÁS