A vármegyei I. osztályú női kézilabda bajnokságban szereplő Kiskőrösi NKSZSE gárdája az alapszakasz küzdelmei után olyan helyezést ért el, hogy a rájátszásban az alsóházban léphetnek pályára. Az együttes az alsóházban a Soltvadkerti TE BS Plastic és a szegedi Tisza Volán SC csapataival küzdhet meg a helyezésekért.

-Hirdetés-

A kiskőrösi lányok legutóbb április 23-án léptek pályára, amikor hazai környezetben fogadták a Tisza Volán SC gárdáját és 28-19 (11-8) arányú győzelmet arattak: Boldizsár – Schiszler 3, Fazekas 12, Márki 1, Kovrig-Szabó 2, Mokos, Csepregi 6. Csere: Kornóczi, László, Lucza 1, Tösmagi 1, Zsubori 2, Markó-Czérna.

A vendégek szerezték a találkozó első gólját, ami után a kiskőrösiek átvették a vezetést és végig irányították a játékot. A hazaiak jól védekeztek, a kapuban Boldizsár Nikita védett több alkalommal bravúrosan és a kiskőrösiek felált fal ellen, valamint lerohanásból is tudtak gólokat szerezni.

A kiskőrösiek egyik meghatározó játékosa Mokos Anita lába egy rossz lépést követően már a 3. percben megsérült, így rá a továbbiakban nem számíthattak, de nélküle is eredményesen tudtak kézilabdázni a vendéglátók. Az első félidőben még szoros volt a találkozó, de a szünet után a kiskőrösiek fokozatosan húztak el ellenfelüktől és a mérkőzés végén tudták kiharcolni a nagyarányú győzelmet. A találkozó képét tekintve a kiskőrösiek 28-19 arányú győzelme is megérdemeltnek mondható, amivel a hazaiak visszavágtak a legutóbbi Tisza Volán SC ellen idegenben elszenvedett háromgólos vereségért. A kiskőrösi együttes ezzel a győzelemmel három mérkőzés lejátszása után 6 ponttal vezeti a alsóházi küzdelmek tabelláját.

Czérna János – Kiskőrösi NKSZSE edzője:

-A mostani ellenfelünkkel szemben fűtött bennünket a visszavágás vágya, a korábbi vereség miatt. A csapatból sérülés miatt hiányzott Domokos-Faragó Ágnes és Kollár Csenge, valamint Mokos Anitát szintén sérülés miatt már a találkozó elején elvesztettük. A sok hiányzó miatt át kellett szervezni a csapatot, de úgy gondolom, hogy a pályára lépő játékosok jól megoldották a feladatukat. A Tisza Volán SC gárdája a bajnokság előtt ismeretlen volt számunkra, azonban az idei szezonban most már a negyedik mérkőzést játszottuk ellenük, így tudtuk, hogy mire számíthatunk velük szemben és próbáltunk készülni az erősségeikre és a gyengeségeikre egyaránt. A mai jó eredményünkben nagy szerepe volt a kiváló védekezésünknek, ami a kapuban párosult Boldizsár Nikita bravúrjaival, támadásban pedig a nagy gólarányú különbséget az jelentette, hogy sok gólt tudtunk szerezni lerohanásból. A védekezésünkhöz Schiszler Hanna tett hozzá nagyon sokat, Márki Éva a kreatív játékával, Fazekas Laura pedig sok góljával járult hozzá a sikerhez. Van még hátra a rájátszásból egy mérkőzésünk, amikor május 14-én Soltvadkerten lépünk pályára, ahol egy győzelemmel megnyerhetjük az alsóházi rájátszást.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (49 db kép)
MEGOSZTÁS