,,Tisztelt Soltvadkerti lakosok! Szeretném nektek megmutatni a kapitális méretű és súlyú kucsmákat. Mai ismereteink szerint a Magyarországi rekord 27 deka. A miénk 46 és 30 deka! Tehát Soltvadkerten rekord született! Mi nagyon büszkék vagyunk rá.”

-Hirdetés-

Ezeket a gondolatokat posztolta közösségi oldalán Péczka Judit. A napokban kapitális méretű kucsmagombát találtak a vadkerti határban, ami hazánkban rekordnak számít. Olyannyira, hogy nagy eséllyel okleveles elismerésben részesülhetnek Juditék, akik igazi lokálpatrióták. Ha sikerül az elismerő oklevelet megszerezni, a másolatot felajánlják a városnak, mert amint Judit mondta, számukra is nagyon fontos a város jó híre és hogy minél többen megismerjék Soltvadkertet. 

,,A mai napon elindult valami. Soltvadkert felkerülhet a Magyarország rekorderek listájára. Számomra ez nagy öröm! Minden dokumentumot, amit kértek csatoltam ehhez a kapitális méretű ízletes kucsma gombához. Most már csak imádkozzunk. Ha bejegyzésre elfogadják, akkor megkapjuk a hitelesített dokumentumot egy oklevéllel. Ennek másolatát felfogom ajánlani városunknak. Szeretném, ha mindannyiunknak szólna ez a megtiszteltetés” – számolt be közösségi oldalán Péczka Judit a fejleményekről.

Forrás, képek: bacskiskun.hu, Péczka Judit Facebook oldal

MEGOSZTÁS
Írta: vira