Mozgásból és jókedvből sem volt hiány a KEVI Harangvirág Óvodájában április 27-én délelőtt, amikor Ovi Olimpiát rendeztek az intézménybe járó összes gyermek részére.

A KEVI Harangvirág Óvodájának tagintézmény vezetője Tiriczné Szabó Szilvia elmondta, hogy immár 13. alkalommal rendezik meg az Országos Evangélikus Ovis Olimpiai Játékokat a Magyarországi Evangélikus Egyházközösség gyermek-és ifjúságvédelmi csoport szervezésében, ami a munkatársai közreműködésével valósult meg. A sportprogramra minden evangélikus óvoda önként jelentkezhetett és központi feladatokat kaptak, amelyet az intézmények a saját csoportjaikra és óvodásaikra szabhatott. Az Ovi Olimpia az egész országban ugyanazon a napon, délelőtt 10 órakor kezdődött. A tagintézmény vezető hozzátette, hogy az óvoda programjában kiemelt szerepet kap a mozgásra, a sport szeretetére és az egészséges életmódra való nevelés.

A program közös zenés bemelegítéssel kezdődött
A program lebonyolításának intézményi koordinátora Scrob Erzsébet volt, aki a mozgáskultúra kialakításáért felelős óvodapedagógus.
-Hirdetés-

A nap a tornaszobában, az óvodába járó közel 126 gyermek részére egy közös zenés bemelegítéssel kezdődött. Ezt követően öt állomást látogattak végig a gyermekek, ahol óvodapedagógusaik vezetésével hajtották végre a különböző mozgásos gyakorlatokat játékos módon.

Ez nem verseny volt, hiszen mindenki a győztese lett a mai napnak, aki végigcsinálta a feladatokat és mozgott. Éppen ezért az intézményfenntartó jóvoltából minden óvodás érmet és matricát, csoportonként pedig oklevelet és Bibliai témájú Bingó társasjátékokat kaptak ajándékba.
A gyermekek élvezték a különleges és igazán sportos napot, ahol egy-egy feladatnál a természetről szerzett tudásukat is megcsillogtathatták.

Az intézményfenntartó jóvoltából ajándékok várták a sportos nap végén a gyermekeket

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (185 db kép)
MEGOSZTÁS