Supka Éva köszöntésével kezdődött meg az a csütörtök esti program a környék lakói számára, akik kedvelik a fúvószenét, és élőben szerettek volna meghallgatni egy olyan nívós zenekart, mint az MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár Helyőrség Zenekarja. 

A 2001-ben újjá szerveződött zenekar tagjai április 27-én, este 17:30 órai kezdettel szólaltatták meg a hangszereiket, és varázsolták el zenéikkel a közönséget.

-Hirdetés-

Rendszeres térzenéikkel, látványos gyepshowikkal és komolyzenei hangversenyeikkel is fellépnek szolgálati feladataik mellett. Nem csak belföldön, hanem külföldön is több országban képviselték már a magyar katonazenét. 

Bessenyei Ferenc művészeti díjban részesültek 2013-ban, melyet Hódmezővásárhely művészeti és kulturális életében betöltött szerepükért kaptak.

A zenekar karmestere Gömöri Balázs őrnagy, karmesterhelyettese pedig Sipos Béla hadnagy. Szólót játszott Sztranyák Dávid harsonaművész és Fischer Annie ösztöndíjas basszusharsona művész. 

Köszöntötték a zenekar két kiskőrösi tagját, Sztranyák Dávid harsonaművészt, és Kőházi Attila trombitaművészt.

A zenei utazást a Petőfi nyitánnyal kezdték, majd sok változatos, gyönyörű darabbal folytatták a zenélést az alkalom végéig.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (30 db kép)
MEGOSZTÁS