Minden év április hónap utolsó péntekén megrendezi a Császártöltési Német nemzetiségi Önkormányzat és a helyi általános iskola Schuszterné Bárth Éva vezetésével a német nemzetiségi versmondó versenyt. Idén április 28-án került megrendezésre a verseny a császártöltési művelődési központban. Az eseményen összesen mintegy 70 diák tett tanúbizonyságot tudásáról három korcsoportban, mint 1-2., 3-4. osztályosok és felsősök.

A kiskőrösi KEVI diákjai a felsősök kategóriájában szerepeltek. A KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájának 5. B osztályából Futó Eszter és Pivarcsi Bence, a 6. B osztályból pedig Bolemányi Anna és Filus Bálint vett részt a versenyen. A kiskőrösi fiatalok felkészítő tanára Szabóné Tereánszki Nóra és Tüske Bernadett voltak.

-Hirdetés-

A fiataloknak egy bármely német költő által írt, szabadon választott verset kellett elmondaniuk német nyelven a szakmai zsűri előtt. A diákok közül Filus Bálint (felkészítő tanára: Szabóné Tereánszki Nóra) harmadik helyezést ért el, aki oklevél és tárgyjutalomban részesült.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (11 db kép)
MEGOSZTÁS