Az ország minden pontjáról érkeztek profi és amatőr kerékpárosok, hogy április 29-én megmérettessék magukat az Alföldi bringások „Balaton körén”, vagyis a VIII. SZÉP Kihíváson.

A résztvevők idén is három távra nevezhettek: a 20 km-es SZÉP Családi Kihívásra, a már hagyománnyá vált 203 km-es SZÉP Kihívásra, és a nagyon profiknak szóló Nagyon SZÉP Kihívásra, melynek távja 266 km volt. A 200 km feletti távokat 12 órán belüli szintidővel kellett teljesíteni, reggel 8 és este 8 óra között.

-Hirdetés-

A családi kihívás távja a profikkal együtt indult Kecskemétről, melyet a szervező, Szépné Panda Tímea vezetett, Kecskemét-Ballószög-Helvécia-Kecskemét útvonalon.

A 200 km feletti táv útvonala: Kecskemét, Kadafalva, Ballószög, Ágasegyháza, Izsák, Orgovány, Kiskunfélegyháza, Lakitelek, Tiszakécske, Kocsér, Nagykőrös, Lajosmizse, Méntelek, Kunbaracs, Ladánybene, Kerekegyháza, majd Ballószögön át, vissza Kecskemétre.

A több mint 300 résztvevő, gyönyörű időben tekerhette végéig a kihívást, melynek legelső célba érkezője 14:40 perckor Révész Gábor volt. Alapvetőn ez nem egy verseny, hanem egy teljesítménytúra, a bringázás, és a túrázás szeretetének népszerűsítésére. A kihíváson a legfiatalabb és a legidősebb versenyzőket jutalmazták.
Hatalmas elismerés, hogy a 203 km-es távot teljesítő legfiatalabb lány, mindössze csak 14 éves volt, Szép Anna, a szervezők lánya, aki felajánlotta a díjat az utána lévő legfiatalabb lánynak, a 17 éves Husti Hangának. Lajos Barnabás lett a legfiatalabb fiú, aki szintén 14 évesen teljesítette a távot.
A legtapasztaltabb 203 km-et teljesítő résztvevő, női indulóként az 59 éves Vámosiné Juhász Ilona, férfiként pedig a 75 éves Dávid József volt.

Az idei bevételből a Kecskeméti EGYMI, Mosolygó Szemekért Alapítványt támogatják pénzadománnyal, amelyből fejlesztő, társasjáték és sporteszközök beszerzését tudja az intézmény megvalósítani. 

A szervezők 2023. szeptember 2-án szeretettel várnak mindenkit a II. Retro SZÉP Kihívásra, avagy a SZüreti Élmény Programuk teljesítmény túrájára, mely többek között keresztülhalad Kiskőrösön és Izsákon is. A Ballószögből induló kihívásra, három különböző távon lehet majd nevezni 27-120 km-ig. Alapvetően a túrán pincészetek lesznek az állomások, ahol a pincészetek látogatása, a szüreti folyamatok megtekintése, szőlő és mustkóstoló várja a kerékpártúra résztvevőit.

Írta, képek: Makai Marianna

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (17 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira