A környéken elők számára évtizedek óta sportolásra és szabadidős tevékenységekre otthont nyújtó városi sporttelepen komoly fejlesztések mentek végbe. Kiskőrös Város Önkormányzata részéről vette kezdetét számos fejlesztés, többek között a részben fedett lelátó megépítése is. Emellett atlétikai pályák kerültek kiépítésre, és a futópálya is felújításra került.

-Hirdetés-

Az elkészült beruházások hivatalos átadását a Városi Sportmajális keretein belül rendezték meg, ahol az átadó ünnepség mellett rengeteg sportolási lehetőség várta a családokat.

Az eseményt Kiskőrös Város Fúvószenekarának dallamai nyitották meg, akik mellett a megszokott módon a város mazsorett csoportjai színesítették a műsort. Fellépett a Sarkifény, Gyöngyszem és Orhidea csoport. Őket követően a város polgármestere, Domonyi László mondott beszédet.

Turán István helytörténész kutatásai alapján Revaló Pál és Kiss Béla teremtették meg a kiskőrösi labdarúgás alapjait. Életüket és munkásságukat Kornóczi Natália mutatta be a rendezvényre kiérkezők számára.

A megnyitó beszédek után Kiss Béla tiszteletére készített emléktábla leleplezése, majd koszorúk elhelyezése következett a “klubház” falán.

A nap egyik fénypontja a felújított sporttelep hivatalos megnyitása volt, ahol többek között Font Sándor országgyűlési képviselő is elvágta a szalagot, aki röviden ezután beszédet mondott a az újonnan elkészült lelátó előtt. A tömeg átvonulása után a plakettek átadása következett azon személyek számára, akik a 2022-es évben kiemelkedő teljesítményt nyújtottak valamilyen szempontból.

Labdrarúgás

Az év edzője: Kovács József
Az év férfi játékosa: Lomjánszki Márk

Kézilabda

Az év női edzője: Fenyvesi Éve
Az év női játékosa: Boldizsár Nikita
Az év Férfi Edzője: Kromholcz János

Jégkorong

Az év edzője: Kosóczky Tibor

Judo

Az év judósa: Ujvári Máté

Lövészet

Az év férfi sportlövője: Maglódi Norbert

Asztaltenisz

Az év asztalteniszezője: Matusik Ferenc

Ökölvívás

Az edzője: Lucza Gábor 
Az év ökölvívója: Kanalas Robertó

Darts

Az év darts sportolója: Tóth Tamás

Vízisport

Az év edzője: Miszlai Orsolya
Az év női úszója: Simon Jázmin

A legjobb kutyás

Legeredményesebb kutyása: Bódogh Csaba
Legeredményesebb női kutyása: Székesné Szkenderovits Erzsébet

Taiji

Az év edzője: Molnár Gábor
Az év sportolója: Baranyai Csabáné

A plakettek átadása után a Kiskőrösi Taiji Egyesület bemutatója következett. 

A hivatalos programok mellett és után a gyerekek folyamatos sportolási lehetőséget kaptak, a legkülönbözőbb sportágak kipróbálásával. Az ugrálóvárak mellett labdajátékok, jégkorong kapuralövés, darts, lövészet, súlylökés és távolugrás kipróbálására is volt lehetőség.  

A főzőcsapatok a parkolóban felállított sátrak alatt várták délre a megéhező családokat, de kürtős kalácsos és büfé is üzemelt a rendezvény alatt.

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (168 db kép)
MEGOSZTÁS