Második alkalommal rendezte meg idén Izsák Város Önkormányzata az Anyák napi virágültetést, a közel 10 éve hagyományteremtő Anyák napi virágültetést szervező Kecskemétimami Online Családi Magazin kezdeményezésére.

A főtéren több mint százan gyűltek össze, hogy az év egyik legszebb ünnepén a gyermekeikkel közösen elültessék az anyák napi virágokat.

-Hirdetés-

A virágültetés különlegessége az Izsáki Önkormányzat szervezésében, a gyerekekkel együtt közösen elültetésre kerülő Édesanyák fája és a hozzá tartozó édesanyák szobra. Az ültetés előtt dr. Bozóky Imre polgármester úr köszöntötte a főtéren megjelent édesanyákat, gyermekeiket és nagymamákat. Beszéde során elmondta, hogy e fa jelképe lesz az anyai szív titkának, hogy ne csak ezen az egy napon tisztelegjünk az édesanyák előtt, hanem az év minden napján emlékezzünk arra, hogy az anyaság a legszebb, de egyben a legnehezebb „hivatás” is.

Dr. Bozóky Imre polgármester

A program keretében mintegy nyolcvan virág, s melléjük az ültető gyermek szeretetét szimbolizáló névvel ellátott szívecske került a gömbszökőkút körüli virágágyásba. A rendezvényre az édesanyák tartós élelmiszereket és tisztálkodási szereket hoztak felajánlásként, amivel a nehéz sorsú izsáki édesanyákat és családjaikat segítik. Izsák Város Gyermekjóléti- és Családsegítő Szolgálat jóvoltából pedig egy anyák napi szelfi pont is várta a családokat.

Nagy öröm volt, hogy egy igazi közösségi élménnyel, közös virágültetéssel ünnepelhettük meg az anyaságot, hiszen ennek a hagyományteremtő szándékkal megrendezett programnak nem más volt az üzenete, mint hogy Izsákon gyermeket vállalni és anyának lenni minden örömével és nehézségével együtt NAGYON JÓ!

A gyönyörű virágágyás egész évben az idei anyák napja emlékét idézi majd nemcsak azokban, akiknek virágot ültettek, hanem mindenkit, aki tudja, hogy mikor, s miért kerültek azok a virágok a helyükre.

Édesanyák fája tábla felírta:

„Anya, anya, édesanya,
Nem ölel úgy senki más,
Anyák nélkül mit sem érne
ez a kerek nagyvilág.”
Bartos Erika

Írta, képek: Makai Marianna

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (34 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira