A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban szereplő Kecel FC együttese május 7-én hazai környezetben lépett pályára. Az együttes az új műfüves labdarúgó pályán játszotta le a találkozót, amelyen a Lajosmizsei VLC gárdáját látták vendégül.

Kapcsolódó cikk
Ünnepélyes keretek között adták át a keceli műfüves labdarúgópályát
Ünnepélyes keretek között adták át a keceli műfüves labdarúgópályát
A korábbiakban soha nem tapasztalt komoly fejlesztés vette kezdetét a keceli labdarúgópályánál, amivel megújulhat a környezet és nagyméretű műfüves játéktér...
-Hirdetés-

A 23. fordulóban lejátszott találkozón a keceliek 2-1-es (1-1) vereséget szenvedtek: Gerner – Vata (Vincze), Bányai (Tamás), Sajdik, Patai B., Patai G. (Sendula N.), Torma, Bödő, Pintyi (Vörös), Csáki, Herczeg.

A találkozó elején kiegyenlített játék folyt a pályán és nem voltak veszélyben a kapuk. A lajosmizseiek szerezték meg a vezetést a 12. percben, amikor Halasi Károly forgolódott a labdával, a hazai védők nem szerelték le és mintegy 16 méterről a bal felső sarokba lőtte a labdát (0-1). A keceliek a 19. percben egyenlíthettek volna, de a kapussal szemben állva Patai Gergő rosszul találta el a labdát, ami a jobb kapufa mellett elhagyta a játékteret. A hazai egyenlítés a 22. percben született meg, amikor Torma Barnabás kapott egy indítást, lefutotta a védőket és kapust is kicselezve lőtte a labdát a hálóba (1-1). Az első félidő végén előbb a hazai kapus Gerner Dániel védett nagyot ziccerben, majd Halasi Károly lőtte a labdát tiszta helyzetből kevéssel a kapu mellé. A szünet után egy lajosmizsei szögletet követően háromszor is a kapu előtt szállt keresztbe a labda, mely során nem tudott a hazai védelem felszabadítani és Rapi Kristóf fejese után a 49. percben a vendégek szerezték meg a vezetést (1-2). A nagy védelmi hibából bekapott gól után a keceliek próbáltak kiegyenlíteni, de a támadásokban nem volt nagy átütőerő. A lajosmizseiek a jobb helyzetkihasználásuknak köszönhetően nyertek egy gyengébb színvonalú mérkőzésen szoros küzdelemben.

A keceliek ezzel az eredménnyel 23 mérkőzés után 23 ponttal a 14 csapatos bajnokság 11. helyén állnak.
Pandúr László – Kecel FC szakmai igazgatója:

– Szerettünk volna a mai napon jó eredményt elérni és úgy gondolom, hogy a helyzeteink és a játék képe alapján nem érdemeltünk vereséget. Nekünk is volt legalább annyi gólhelyzetünk, mint az ellenfelünknek, de nem tudtunk élni a lehetőségeinkkel. A lajosmizseiek az első találatukat szinte a semmiből szerezték, a másodig góljukat pedig hatalmas védelmi hiba előzte meg. Fontos elmondanom, hogy a keretünkben öten is sérülten vállalták a játékot, ami rányomta bélyegét a mai teljesítményünkre. Annak érdekében, hogy a sérülések ne legyenek még súlyosabbak, a mérkőzés közben le kellett cserélni három játékosunkat is kényszerből. Nagyon hiányzott a csapatunkból Gavula Levente, aki egészségügyi problémái miatt nem tudott a rendelkezésünkre állni és ezúton is jobbulást kívánok neki. Mindezek mellett ma kicsit kevesebb tűz volt a csapatban és ez is hiányzott a győzelemhez. Úgy érzem, hogy a második félidőben Sajdik Áron betörésénél kaphattunk volna büntetőt, de most a mérkőzésen a szerencse is elpártolt tőlünk. Készülünk a kiskőrösiek elleni bajnoki rangadóra és a Kecskeméti LC elleni Magyar Kupa mérkőzésekre, amelyeken döntő lehet, hogy a sok sérültünk milyen állapotban lesz.

MEGOSZTÁS