A Múzeumok Éjszakája rendezvényhez kapcsolódóan „Úton” címmel közös pályázatot hirdet képzőművészeti alkotások készítésére a Kiskőrösi Úttörténeti Múzeum és a Kőrös-körül a Művészetért Egyesület. A szabadon választott technikával készült pályaműveket négy korcsoportban és különdíjjal is díjazzák majd, míg a zsűrizett alkotásokból kiállítást rendeznek a Kiskőrösi Úttörténeti Múzeumban, 2023. június 24-én.

-Hirdetés-

 „A Múzeumok Éjszakájához kapcsolódóan szeretnénk egy olyan kiállítást nyitni, ahol a helyi képzőművészek, illetve amatőrök szabadon választott technikával készített alkotásait mutathatjuk be. Pályázati felhívásunknak az „Úton” címet adtuk, hiszen az utak annyira magától értetődően tartoznak hozzá életünkhöz, mint a víz, vagy a levegő – észre sem vesszük jelenlétüket, nélkülük viszont nem tudnánk létezni. Ezért arra biztatunk minden kedves érdeklődőt (5-99+ éves korig), hogy bármilyen szabadon választott technikával: festészet, grafika, szobor, kisplasztika, kollázs, fotó, textil, stb. jelenítsék meg, hogy számukra mit jelent az út. E pályázatot a Kőrös-körül a Művészetért Egyesülettel közösen álmodtuk meg, melynek elnöke, Dr. Csizmár István, aki felajánlotta, hogy a beérkezett pályaműveket szívesen lezsűrizik. Ugyanakkor ők maguk is készülnek alkotásokkal. A közös kiállításra 2023. június 24-én, a Kiskőrösi Úttörténeti Múzeumban kerül sor, a Múzeumok Éjszakája rendezvényen” – mesélte Kaposi Gabriella múzeumpedagógus, a pályázat kapcsán.

Az alkotásokat (névvel, életkorral, címmel ellátva) 2023. május 31-én 18 óráig várják a Kiskőrösi Úttörténeti Múzeumba (6200 Kiskőrös, Dózsa György út 38.), melyeket négy korcsoportban: 5-10 év, 10-14 év, 14-18 év, 18+ fognak értékelni. A beérkezett pályaműveket a Kőrös-körül a Művészetért Egyesület tagjai zsűrizik, a legügyesebb alkotók értékes díjakban részesülnek. Minden kategóriában az 1-3. helyezést elért művek alkotóit jutalmazzák, továbbá minden beérkezett pályamű közönségszavazáson vesz részt. A közönségszavazás a Kiskőrösi Úttörténeti Múzeum Facebook oldalán lesz elérhető. A legtöbb kedvelést elérő művet különdíjjal jutalmazzák.

A hagyományos programok mellett, mint a koncert, tűzugrás, tűzkerék gurítás, idén is készülnek táncházzal, hiszen tavaly is nagyon sikere volt. Bővebb információk, részletek hamarosan.

További információ a 06 30 870 1791 telefonszámon kérhető.

 

MEGOSZTÁS