A HOFESZ Horgászsuli által szervezett Országos Hofesz Ifjúsági Horgászkupán vett részt április 30-án a kiskőrösi Balogh Zsófi, amelyre 46 lelkes, 25 év alatti fiatal nevezett. A verseny a halakban bővelkedő Mária csatornán, (Balaton – Nyugati Övcsatorna) került megrendezésre három korcsoportban: U15, U20, U25 csak úszós felszereléssel (rakósbot, spicc, match).

-Hirdetés-

A hajnali eső után a 6 órakor kezdődő regisztrációhoz már száraz időben érkeztek, ahol a megnyitó után minden versenyző kihúzta az első forduló horgászhelyét a mintegy 600 m hosszúságú pályán. A horgászhelyhez érve megkezdődött a felkészülés a 3 órás első fordulóra, illetve a limitellenőrzésre. A gyors vízmérés után az etetéshez készülődtek, amit a verseny előtt 10 perccel kezdhettek meg.

Az első fordulóban fogott halak

Az etetőanyagot Zsófi a Tímár Mix Halcsali támogatásával és tanácsai alapján készítette el.  Az etetés után 9.00 órakor kezdődött az első forduló, mely először sok apró halat hozott Zsófinak, majd a forduló végére érkezett pár testesebb keszeg és egy kis kősüllő is.
Az első forduló végén a mérlegelésnél 4460 g hallal a 6. helyen végezett az U15 korcsoport E szektorában.

A 2. forduló horgászhelyeit már gépi sorsolással határozta meg a szervező, és a gyors átpakolás, valamint a nagyon finom ebéd után az új forduló limitellenőrzése következett. Az első forduló tapasztalatait felhasználva a már bevált halcsali etetőanyag keverékével készült Zsófi a következő etetésre. A 14 órakor induló második forduló már nagyobb, de ritkábban érkező halaival sikerült az 5. helyre kerülnie 6760 g fogással.

A verseny vége 17 órakor volt, ami után a rendezők az eredményt összesítették, amiben az FCMS horgászverseny kezelő rendszere nagy segítség volt. Az eredményhirdetés keretén belül a szervezők a lány részvevőknek külön meglepetéssel készültek, névre szóló horogelőke tartót, valamint édességet kaptak ajándékba.

Az átvett díszes előketartó
Balogh Zsófi az U15 korosztályban a 10. helyen végzett 11.220 grammal és 11 helyezési ponttal.

A versenyen rengeteget tanulhatott a többi versenyzőt látva és sok trükköt leshetett el tőlük. A tapasztalatszerzés volt az elsődleges célja a versenyen, mivel ebben korcsoportban szerepeltek a Magyar Ifjúsági Horgászválogatott U15 tagjai is. Az elért 10. helyezése ebben az igen erős mezőnyben szép eredménynek mondható.

A versenyzők (a képen balról a második Balogh Zsófi)

A szervezők egy olyan versenyt adtak a sportágnak, ami már nagyon hiányzott, mivel ilyen országos megmérettetés az utánpótlás részére csak az Országos Bajnokság, amelyen a részvétel komolyabb anyagi teher a részvevőknek, amit sokan, így Zsófi sem igazán engedhet meg magának. A fiatal lány azt reméli, hogy ez a verseny a továbbiakban is megrendezésre kerülhet és részt vehet majd rajta. Köszönetét fejezte ki a HOFESZ Horgászsuli vezetőjének, Harangozó Imrének és Magócs Gábornak, a verseny szervezőjének és a sok támogatónak, hogy mindez létrejöhetett.
Zsófi elmondta, hogy azért számolt be elért szép eredményéről, hogy a horgászatot kedvelő fiatalság körében népszerűsítse a versenyhorgászatot, annak szépségeit és kihívásait.

Részletes eredmény ITT.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (8 db kép)
MEGOSZTÁS