A Kiskőrösi NKSZSE női kézilabda csapatai közül az U19-es gárda a korosztályos országos bajnokság III. osztályában szerepel. Az együttes kiváló teljesítményt nyújt az idei szezonban és a tabella élén állva várták a bajnoki mérkőzésüket az érdiek ellen hazai környezetben.

-Hirdetés-

A május 12-én lejátszott találkozó előtt ünnepi pillanatokra került sor, amikor az egyesület két csapatának érmeket, valamint „Év sportolója” díjakat adtak át. A megjelenteket a város nevében Filus Tibor önkormányzati képviselő köszöntötte, a díjakat pedig Szedmák Tamás alpolgármester adta át ünnepélyes keretek között.

A Kiskőrösi NKSZSE utánpótlás csapatai közül a hagyományokhoz méltóan tavaly is jól szerepeltek a serdülők, akik a korosztályos országos bajnokság III. osztályának „I” csoportjában a Kiskunhalas és a KIKI gárdái mögött a harmadik helyet szerezték meg és a bronzérem most került a nyakukba.
A bronzérmes serdülő csapat tagjai: Barkóczi Nóra, Baticz Laura, Benyik Csenge, Boldizsár Nikita, Csepregi Judit, Csóka larissza, Fazekas Laura, Győri Zsófia, Ilia Krisztina, Karf Dorka, Kiss Kamilla, Kiss Tamara, Kollár Csenge, Lucza Evelin, Madácsi Vivien, Náray Flóra, Németh Indira, Somogyi Noémi, Stenczel Alíz, Tóth Kincső, Vidner Nóra, Vass Lea, Dózsa Tamás – edző.

A Kiskőrösi NKSZSE serdülő csapata.

Az ifjúsági csapat a tavalyi évben a korosztályos országos bajnokság III. osztályának „H” csoportjában szerepelt, ahol szintén a harmadik helyet szerezték meg az Újkígyós és a Kiskunhalas gárdái mögött, mely szép eredményért járó érmek most kerültek a játékosok nyakába.
A bronzérmes ifjúsági csapat tagjai: Barkóczi Nóra, Boldizsár Nikita, Csepregi Judit, Fazekas Laura, Győri Zsófia, Kiss Kamilla, Kollár Csenge, Lucza Evelin, Markó Dóra, Polereczki Petra, Schiszler Hanna, Tóth Kincső, Tösmagi Nikolett, Varga Anna, Vass Lea, Zsubori Zsófia, Czérna János – edző.

A Kiskőrösi NKSZSE ifjúsági csapata.

A női kézilabda szakágban most kerültek átadásra az „Év sportolója” díjak is.

Boldizsár Nikita és Fenyvesi Éva

A 2022-es év női edzője: Fenyvesi Éva.
Éva 2017 óta dolgozik edzőként a Kiskőrösi NKSZSE utánpótlásában. Kiváló nevelő edző! Nagy odaadással, türelemmel és szeretettel oktatja kézilabdára a rábízott csapatokat. Tizenegy évesektől az ifjúsági csapatokig foglalkozott a rábízott fiatalokkal. Edzéseken kiválóan felkészíti a gyerekeket, majd bajnoki mérkőzéseken viszik a kiskőrösi kézilabda jó hírét szerte az országban. Jelenleg az U14-es és az U11-es csapatokat edzi. Az U14-es csapatával három és fél éve dolgozik együtt. Az idei bajnokságban veretlenül, óriási gólkülönbséggel vezetik a tabellát az Országos Gyermekbajnokság II. osztályának IV/B csoportjában. Tanítványai részére rendszeresen szervez edzőmérkőzéseket, mert tudja, hogy a rábízott játékosok fejlődéséhez sok-sok játékpercre van szükség. Szépen fejlődnek a keze alatt tanítványai!

A 2022-es év női játékosa: Boldizsár Nikita.
Nikita jelenleg a Kiskőrösi NKSZSE felnőtt és ifjúsági csapatának kapusa. Az egyesületnél végigjárta az utánpótlás csapatokat. Kisgyermekként nagyon szeretett a mezőnyben is játszani. Később – mivel ügyesen védett – a kapuban kötött ki. Szorgalmas, megbízható játékos, akit társai szeretnek és megbecsülnek. Edzői mindig számíthatnak rá! Segít különböző tornák megrendezésében is. Tavaly három csapatban védett egyetlen kapusként. Aki ismeri a kézilabda világát, az tudja, hogy a kapus a legfontosabb része a csapatnak. Tizenhat évesen bekerült a mély vízbe és szépen helyt állt! Öröm nézni, ahogyan napról-napra fejlődik! Az idei évben az ifjúsági csapattal veretlenül vezetik a tabellát az Országos Ifjúsági Bajnokság III. osztályának „H” csoportjában.

Az elismerések átadása után az az U19-es kiskőrösi gárda lépett pályára bajnoki mérkőzésen, amely során az érdiek ellen 28-28-as (11-11) döntetlent játszottak: Boldizsár – Barkóczi, Fazekas 7, Baticz 1, Schiszler 1, Lucza1, varga A. 1. Csere: Csepregi 8, Németh I. 4, Kiss K. 1, Tösmagi 4.
A találkozó a bajnoki címről volt hivatott dönteni, ugyanis a kiskőrösi lányok az érdiek előtt 4 pontos előnnyel vezették a tabellát úgy, hogy a hazaiaknak ezen kívül még kettő, a vendégeknek pedig egy mérkőzése van hátra a szezonből. Ilyen előzmények után az volt biztos, hogy amennyiben a kiskőrösi lányok nem kapnak ki ezen a napon, akkor bajnoki címet ünnepelhetnek a hátralévő mérkőzések eredményeitől függetlenül. Az első félidő nagyon kiegyenlített küzdelmet hozott, felváltva estek a gólok és egyik csapat sem tudott elhúzni a másiktól. A szünet után a kiskőrösi lányok védekezése nagyon feljavult, ami párosult egy jó kapusteljesítménnyel, támadásban pedig több igen szép akció végén szereztek gólokat felállt fal ellen és lerohanásból is. A második félidő felénél 5 gólos volt a kiskőrösiek előnye (25-20) és úgy tűnt, hogy a hazai lányok megnyerik a találkozót. A végjátékban a kiskőrösiek több alkalommal is eladták támadásban a labdát vagy kimaradtak a helyzetek, miközben az érdiek fokozatosan dolgozták le a hátrányukat. A hazai lányok az utolsó percen belül emberhátrányból is gólt szereztek, amikor 28-27-es állásnál az érdiek támadhattak. A találkozó vége előtt néhány másodperccel ziccer hárított nagy bravúrral Boldizsár Nikita a kiskőrösiek kapusa, de a védése után megítélt időntúli hétméteresből 28-28-ra egyenlítettek ki az érdiek. Ezzel a döntetlennel már bajnoknak mondhatja magát a Kiskőrösi NKSZSE U19-es csapata.

Czérna János – Kiskőrösi NKSZSE edzője (U19):
A hiányzók, a sérültek és az egyéb elfoglaltságok miatt a heti felkészülésünk nem úgy alakult, ahogy elterveztük, de bíztam nagyon a lányokban. Tudtuk, hogy a mai találkozón egy döntetlen már elég a bajnoki cím megszerzéséhez, ezért arra kértem a lányokat, hogy végig nagyon fegyelmezetten, koncentráltan kézilabdázzunk. A második félidőben volt egy szakasza a mérkőzésnek, amikor bátran és jól kézilabdáztunk és szépen végigvezetett akciók végén lőttünk gólokat. Sajnos a találkozó végén több technikai hibát elkövettünk támadásban, amit kihasznált az ellenfelünk és egy időntúli hétméteresnek köszönhették az egyenlítést. Gratulálok a lányoknak a bajnoki címhez, a7z egész szezonban nyújtott teljesítményhez és a mai döntetlenhez! Van még hátra két mérkőzésünk, melyeken attól függetlenül, hogy már nincs tétje a számunkra, szeretnénk jó eredményeket elérni.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (96 db kép)
MEGOSZTÁS