A vármegyei I. osztályú férfi kézilabda bajnokságban szereplő Soltvadkerti TE-BS Plastic csapata az alapszakaszban elért eredményei után a felsőházi rájátszásban szerepelhet. Az együttes a legjobb négy csapat közötti küzdelmekben pályára lépett a Kalocsai KC, az Eurosclae Kecskemét és a Kiskunhalasi UKSC gárdája ellen.

A fiúk a küzdelemsorozatban május 14-én a már bajnok Kalocsai KC együttesét fogadták hazai környezetben. A találkozó tétje az volt a soltvadkertiek számára, hogy egy győzelemmel akár a második helyen is zárhatják a bajnokságot.

-Hirdetés-

A soltvadkerti csapat a rangadón bravúros 33-32 (19-17) arányú győzelmet aratott: Angebrandt – Borboly 4, Opauszki T. 1, Opauszki P. 5, Patai 2, Thiesz 7, Marosi 3. Csere: Polyák (k), Balla, Piller 4, Veppert, Szabó M. 7, Bakai, Kincses.

A felsőházi rájátszás 5. fordulójában lejátszott találkozó elején lendületesen kezdett mindkét csapat és a vendégek vezettek 1-2 találattal. Nagy taktikai csata folyt a pályán és az látszott, hogy a soltvadkertiek nagyon motiváltak.

A mérkőzés képe 9-9 után változott meg, amikor a hazaiak átvették a vezetést és az első félidőben már 5 gólos előnyük is volt (17-12). A szünet előtt a támadásban és a védekezésben elkövetett hibák miatt tudott felzárkózni a kalocsai csapat 19-17-re. A második félidőben tartotta végig kétgólos előnyét a hazai csapat, amikor az 52. percben talán kicsit „erős síppal” egy ütközés után a soltvadkerti Opauszki Pétert piros lappal kiállították. Ekkor 29-28 volt az állás és igen izgalmasan alakult a végjáték. A kalocsaiak kiegyenlítettek, majd a vezetést is megszerezték (29-30). Innen fordította meg a mérkőzés állását 33-31-re a soltvadkerti csapat, amikor az utolsó két percet Thiesz Tamás kiállítása miatt emberhátrányban játszották le. A kalocsaiak dobtak gólt és az utolsó támadást is a vendégek vezethették, mely végén egy időntúli kalocsai szabaddobással ért véget a találkozó, ami 33-32-es soltvadkerti győzelmet hozott.

Az együttes ezzel a győzelemmel már biztos, hogy dobogós helyen végez a bajnokságban, hiszen az utolsó forduló előtt 6-6 ponttal állnak a második és a harmadik helyen a kecskemétiekkel, a 3 pontos kiskunhalasiak előtt. Az utolsó fordulóban a soltvadkertiek május 21-én 18.00 órai kezdettel hazai környezetben fogadják a kiskunhalasiakat.

Szabó Tamás – Soltvadkerti TE-BS Plastic edzője:

-A rájátszás küzdelmeiben 1 pontot tudtunk továbbvinni és az volt a célunk, hogy odaérjünk a dobogóra. A mai találkozóra nagyon készültünk, mert tudtuk, hogy egy győzelemmel nagy lépést tehetünk az érmes helyek megszerzéséhez. Számítottunk arra, hogy mivel a kalocsaiak már a hátralévő mérkőzések eredményeitől függetlenül bajnokok, így nem olyan komoly náluk a motivációs tényező és az eredménykényszer. Úgy gondolom, hogy miután az első félidőben megszereztük a vezetést, a kezünkben volt a mérkőzés. Sajnos a második félidőben nem tudtunk olyan előnyre szert tenni, ami egy megnyugtató végjátékot hozott volna számunkra. Az utolsó percekben történt időkérések alkalmával elmondtam a fiúknak, hogy nagyon koncentráltan játszanak és örülök, hogy megfogadták az elmondottakat. Ebben a szezonban most játszottunk negyedik alkalommal a kalocsaiakkal, amely találkozók közül kettőt tudtunk megnyerni ellenük, amit jó eredménynek tartok.
Gratulálok a fiúknak a győzelemhez és szeretnénk az utolsó fordulóban hazai pályán nyerni a kiskunhalasiak ellen is, amivel akár a második helyre is odaérhetünk még.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (44 db kép)
MEGOSZTÁS