Május 13-án, szombaton rendezték meg a fülöpszállási, izsáki és soltszentimrei civil szervezetek a Három Határ Teljesítménytúrát, melynek házigazdája ebben az évben Soltszentimre volt.

Hat éve a három egyesület közösen, -a Tegyünk Fülöpszállásért Egyesület, a Tegyünk Izsákért Egyesület és a Községi Sportegyesület Soltszentimre (FIS)– együtt szervezi meg a túrát, hogy minél többen megismerjék a Felső-Kiskunsági Turjánvidék változatos, természeti értékekben gazdag, homokbuckás területét. 

-Hirdetés-

Idén is több távon indulhattak a túrázók, 5, 15, 25 és 50 kilométeren, mely a soltszentimrei Közösségi Háztól indult. A túra útvonala érintette többek között a Reveczkei-halmot, a 117 méter magas Bikatorok-hegyet, a Kolon-tavat, Öreg-víz – Aqua-Colun tanösvényt és a Csonka-tornyot.

A legifjabb túrázó 7 éves volt, a legidősebb pedig 77 évesen vágott neki az 5 km-es túrának, de mindenképp meg kell említeni, hogy az 50 km-es táv legidősebb résztvevője 73 évesen teljesítette a túrát.

Petőfi 200 Emlékévre tekintettel Soltszentimrén a Petőfi utcában öt Petőfi-verset rejtettek el, aki mind az ötöt megtalálta, egy térképet kapott, rajta a környék összes Petőfi-emlékhelyével.

Soltszentimrén a Petőfi utcában öt Petőfi-verset rejtettek el

Írta: Makai Marianna
Képek: Három Határ Teljesítmény Túra résztvevőitől

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (11 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira