Az idei évben Bács-Kiskun Vármegye is csatlakozott a Ferencvárosi Torna Club által meghirdetett Fradi SuLiga programjához. A Fradi SuLiga egy olyan különleges utcai bajnokság, amely nem csak a focipályán zajlik, hanem sokkal inkább a közösségben, ahol a programban résztvevők a mindennapjaikat élik. A Fradin kívül még kilenc európai klub, többek között a Werder Bremen, a Feyenoord, a Chelsea FC, a Club Brugge és a Benfica is részt vesz a programban.

Az eseményből a vármegyében eddig Kecskeméten, Kiskunfélegyházán és Szabadszálláson rendeztek három fordulót, mely záró fordulója Soltvadkerten került megrendezésre május 15-én, amelynek a házigazdája a Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola volt. A soltvadkerti helyszínen a Soltvadkertről, Kiskőrösről, Szabadszállásról, Kunszállás-Fülöpszállás-Jakabszállásról, Kecskemétről, Bácsalmásról, Kiskunfélegyházáról, és Lakitelekről érkezett csapatokat Zsikláné Szarka Judit köszöntötte.

A Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és AMI 6. osztályos diákjai zenés műsort adtak elő
-Hirdetés-

Ezt követően a felkészítő Szőke Vivien vezetésével a Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és AMI 6. osztályos diákjai zenés műsort adtak elő. A jelenlévőket a műsor után Temerini Ferenc polgármester köszöntötte és beszélt a sport összetartó erejéről, valamint néhány szóban bemutatta Soltvadkert nevezetességeit, amiért érdemes ide ellátogatni. Az elhangzottak után a Soltvadkerten nevelkedett és a Ferencváros kézilabda csapatával KEK győzelmet arató, a klubnál jelenleg edzőként dolgozó Szarka Éva, majd a Fradi SuLiga koordinátora Gál László mondott beszédet.

Temerini Ferenc polgármester köszöntötte a jelenlévőket és beszélt a sport összetartó erejéről

A programról a soltvadkertiek csapatvezetője Újvári Gábor elmondta, hogy a Fradi SuLigában résztvevő 10-12 éves fiúk és lányok a szezon sorén több labdarúgó mérkőzést játszanak egymással, amely után a pályán nyújtott teljesítmény mellett pluszpontokat lehet szerezni jó hozzáállással, tisztességes játékkal, vagy egyéb, a helyi közösségért tett cselekedetekkel. A mérkőzések mellett a gyerekek Fradi Testnevelés Órákon, illetve számos személyiségfejlesztő csoportos foglalkozáson is részt vesznek. A program célja a résztvevők társadalmi beilleszkedésének megkönnyítése, egészségének javítása, és Fradista kötődésének erősítése.

A kiskőrösi KT Bem József Általános Iskola csapata
Beszélt arról, hogy a programban általános iskolák csapatai vesznek részt, mely során a gyermekek közelebb kerülhetnek az egészséges életmódhoz, megismertetik velük az egészséges táplálkozást, és a sok mozgás által javulhat a fizikai aktivitásuk.

A programok nemzetköziek és az Európai Unió Erasmus+ sportprogramjának társfinanszírozásával valósulnak meg. Most Soltvadkerten a sportcsarnokban lejátszott labdarúgó mérkőzések mellett a fiatalok láthatták a „fegyvertelen játszótárs” című előadást, részt vehettek a bullying world shop programon és a Ferencváros kisbuszában a klub ereklyéit vásárolhatták vagy tekintették meg.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (95 db kép)
MEGOSZTÁS