2023. május 16-án kedden került megrendezésre az Akasztói Kunszt József Általános Iskola és a Solti Vécsey Károly Általános Iskola és AMI, fúvós hangszeren tanuló növendékeinek a nyilvános év végi záró hangversenye.

-Hirdetés-

Az eseményen Fuchs Attila felkészítő tanár köszöntötte a megjelenteket. Beszédében megköszönte a szülőknek az önfeledt biztatást és minden segítséget, melyet a gyermekeknek megadtak, hogy egy-egy hangszeren megtanulhassanak játszani. Megemlítette még, hogy a gyermekek nagyon sokat fejlődtek a tanév kezdte óta. Megköszönte Csehi Zoltánnénak a Művelődési Ház igazgatójának, hogy rendelkezésükre bocsátotta az épület nagytermét erre a jeles eseményre.

András Sára trombitán adott elő két magyar népdalt

A műsor egy közös előadással kezdődött, majd minden gyermek előadott egy vagy két dalt. Felcsendült többek között Mozart és Beethoven egy-egy műve is, de népdalokat is szép számmal megtanultak a gyermekek.

Trombitán: Baka Márk, Tóth Gréta és András Sára, klarinéton: Tóth Emese, Csáki Nóra, Nacsa Hanna, Sánta Mira, Szabó Heléna, Tímár Gréta, Szabó Alíz, Lehota Kitti, Turú Jázmin fuvolán: Oravecz Dóra, Csengődi Lilla furulyán: Pál Eszter adott elő egy dalt.

A legkülönlegesebb hangszeren, az oboán Schmidt Jennifer játszott. Fuchs Attila kiemelte, hogy ezt a hangszert nehéz megszólaltatni, így kevesen szokták bevállalni.

Schmidt Jennifer oboán játszott

A műsor egy újabb közös zenéléssel zárult.

Meg kell még említeni Fuchs Attila mellett Renczné Viskus Kingát, aki zongorán kísérte a növendékeket és egyben felkészítő tanár is volt.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (78 db kép)
MEGOSZTÁS