2023. május 19-én pénteken Kiskőrösön, a Városi Sportcsarnokban rendezték meg a Bátrak Ligáját a a Honvédelmi Sportszövetség szervezésében. Az eseményen 10 általános iskola mintegy 100 tanulója versengett a fődíjakért.

 

A vetélkedő délelőtt 9 órakor kezdődött, míg az eredményhirdetésre 13.30-kor került sor
-Hirdetés-

A Honvédelmi Sportszövetség célja, hogy az általa kidolgozott programok és a tervezett sportközpontok segítségével, minden nemzedék számára megteremtse az aktív szabadidő eltöltésének lehetőségét és a honvédelmi nevelés sportjaihoz szükséges teret. A Bátrak Ligája versenysorozat az általános iskolában tanuló 7-8. osztályos diákoknak egy élményközpontú, mindenki számára teljesíthető versenyszámokkal rendezett csapatverseny. 

Dr. Simicskó István elnököt is köszöntötték az eredményhirdetés alkalmával 
A rendezvényen tiszteletét tette és a díjátadón részt vett: 

Dr. Simicskó István elnök, Honvédelmi Sportszövetség
Font Sándor országgyűlési képviselő
Dr. Nébald György általános alelnök, Honvédelmi Sportszövetség
Domonyi László polgármester, Kiskőrös

A versenyző iskolák:

Kiskőrösi Bem József Általános Iskola
Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Technikum
Izsáki Táncsics Mihály Általános Iskola
Bócsai Boróka Általános Iskola
Kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskola
Földváry Gábor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
Sallai István Általános Iskola
Petőfi Sándor Általános Iskola
Szent Asztrik Katolikus Általános Iskola
Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola

10 általános iskola mintegy 100 tanulója versengett a fődíjakért

Dr. Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke köszöntőjében hangsúlyozta, hogy az emberiség mindig is kereste a közös nyelvet a Bábeli zűrzavarban. Életünkben a  sport egy közös nevező, nyelv és érték lehet, mely az országhatáron túl is érthető. Majd köszönetet mondott a résztvevő csapatoknak és Domonyi Lászlónak, amiért Petőfi szülővárosában rendezhették meg ezt a versenyt.

Dr. Simicskó István köszöntőt mondott, s a díjátadón is részt vett 

Beszédet mondott még Font Sándor országgyűlési képviselő és Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere is, akik arra biztatták a megjelent 13-14 éves gyerekeket, hogy minél gyakrabban találkozzanak személyesen és ha tehetik, sportoljanak rendszeresen, hiszen Kiskőrösön számtalan sportág és aktív szabadidő eltöltési tevékenység közül választhatnak.

Domonyi László polgármester is köszöntötte a fiatalokat 

Dr. Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke a hazafias honvédelmi nevelés terén végzett kimagasló munkájáért oklevelet és emlékplakettet adott át Domonyi László polgármester részére, aki a közéleti tevékenységekből már fiatalon kivette részét. 1998-tól képviselői mandátumot szerzett és képviselő, valamint alpolgármester lett, majd a 2008-as választáson polgármester-jelöltként indult. Azóta is jó kapcsolatot ápol a helyi szervezetekkel. Legjobb igyekezettel szervezi a város közösségi életét és nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a helyiek jól érezzék itt magukat. A pályázati lehetőségeket kihasználva minden lehetőséget megragad, hogy Kiskőrös egy élhető település legyen. Szívügye, hogy minél több fiatal költözzön a városba. Az elmúlt 15 évben számos fejlesztés kapcsolódik a nevéhez, így történhetett, hogy Bács-Kiskun vármegyében Kiskőrös a második legdinamikusabban fejlődő település.

Elismerést vehetett át Domonyi László

Majd Szabó Zoltán, a Kiskőrösi Judo Egyesület elnöke is kitüntetést vehetett át a judo sportág területén végzett eddigi kiemelkedő munkájáért, aki nemcsak hazai, hanem nemzetközi versenyeken is indult, míg az egyesület elnöke nem lett.

Szabó Zoltán 4 éves kora óta sportol
A Bátrak Ligája versenyen 3. helyen végzett a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola, 2. lett az Izsáki Táncsics Mihály Általános Iskola, míg 1. helyen a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Technikum csapata végzett.
A KEVI csapata vehette át az elsőnek járó díjakat és a 200.000 Ft értékű vásárlási utalványt

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (59 db kép)
MEGOSZTÁS