A Kiskőrösi KSK férfi kézilabda utánpótlás csapatai közül az U15-ös gárda az Országos Gyermek Bajnokság FU15 II. osztályának III/A csoportjában szerepel. Az együttes a bajnokságban Bács, Fejér és Tolna vármegyei csapatok ellen léphetett pályára a szezon során.

A fiatalok a bajnokság alapszakaszában olyan eredményt értek el, amivel jogot szereztek arra, hogy a hatcsapatos felsőházi rájátszásban szerepelhessenek. Az együttes olyan ellenfelekkel szemben játszhatott mérkőzéseket, mint a Simontornyai KK, Sport36-Komló, kalocsai Gézengúz UKC, Csurgói KK és a Tungsram SE-Nagykanizsa gárdája.

-Hirdetés-

A felsőházi rájátszás utolsó tornáját május 20-án Kiskőrösön rendezték meg, amikor a helyi sportcsarnokban a Kiskőrösi KSK U15-ös csapata két mérkőzést játszott le. A 2×25 perces mérkőzések alatt jó teljesítményt nyújtottak a hazai fiatalok és a csurgóiak elleni bravúros győzelmet követően a nagykanizsaiakat magabiztos játékkal múlták felül.

Kiskőrösi KSK-Csurgói KK 25-24 (14-15)

Kiskőrösi KSK: Torgyik Mihály (k), Kovács Iván (k), Brada Bence 12, Kriskó Huba 1, Horváth Noel, Mester Máté 2, Tótyik Áron 8, Németh Alex 1, Barna Bence, Orcsik Balázs 1, Vancsik Hunor.

Kiskőrösi KSK-Tungsram SE-Nagykanizsa 33-25 (17-10)

Kiskőrösi KSK: Torgyik Mihály (k), Sörfőző Marcell (k), Brada Bence 6, Kriskó Huba, Horváth Noel 3, Mester Máté 1, Tótyik Áron 10, Németh Alex 10, Barna Bence 1, Orcsik Balázs, Vancsik Hunor 2.

Ezzel az eredménnyel a kiskőrösi együttes a felsőházban az 5. helyen zárta a bajnokságot 10 mérkőzésen szerzett 4 ponttal. A torna végén ünnepélyes keretek között búcsúztatták el a csapattársak, Kromholcz János edző és Harangozó Péter csapatvezető Tótyik Áront, akit leigazolt a Ferencvároshoz és a jövőben már a fővárosi klubbal készül majd.

Kromholcz János – Kiskőrösi KSK edzője:

-Több éve dolgozom együtt a fiatalokkal és most láttam viszont olyan elemeket a játékunkban, amelyeket hosszú idő óta gyakorolunk. A csurgóiak elleni mai győzelem nagy bravúr volt, mert egy teljesen más lehetőségekkel rendelkező klub utánpótlás csapatát sikerült legyőznünk az utolsó másodpercekben szerzett találattal.
A második mérkőzésünkön végig mi irányítottunk és jó játékkal arattunk magabiztos győzelmet. Az elért ötödik helyünk jónak mondható, hiszen egy igen erős mezőny felsőházában játszva értük el ezt az eredményt.
Külön öröm számomra, hogy a csapatunk egyik játékosa, Tótyik Áron a Ferencvárosban folytathatja pályafutását, aki remélem, hogy tud élni majd a lehetőséggel és magasabb szinten is megállja a helyét. Áronnak ezúton is sok sikert kívánok az új klubjában!
Én a jövőben a helyi női kézilabda klubnál dolgozom majd, ahol az U10-es lányok edzője leszek, így a mai napon elköszöntem az U15-ös fiú csapattól.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (51 db kép)
MEGOSZTÁS