A Kossuth Rádió Országjáró műsora Soltvadkertről jelentkezett be május 20-án, amikor az egész napos műsorfolyamban mutatkozhatott be a város. A Vörös-téren felállított rádiós sátornál várta a meghívott vendégeket Domokos István felelős szerkesztő és Czifra Szilvia műsorvezető.

A helyi értékeket, nevezetességeket és a város közéletét mintegy harminc értékőrző, gyűjtő, hagyományokat éltető művész, kultúrában és gasztronómiában járatos személy mutatta be. Az eseményen Temerini Ferenc polgármester elmondta, hogy nagy megtiszteltetésnek tekintette, amikor megkeresték a várost a műsor szerkesztői, hogy az Országjárót elhoznák ide. Előzetesen közel 50 ismert, közéletben tevékenyen résztvevő személyt adtak meg a rádiónak, hogy azok közül válasszák ki a műsorban szereplőket.

-Hirdetés-

A polgármester a város ajándékát is elhelyezte az Országjáró kincsesládájába, ami majd Nagyszalontára kerül, Soltvadkert pedig Szécsény ajándékát kapta meg, ahol legutóbb volt a műsor. A Kincsesládába Soltvadkert ajándékaként belekerült Daróczi Csaba természetfotós „Folyók gyermeke – a Kiskunság” című fotóalbuma, ami a Kiskunság területein készült képekből állt össze, egy Vadkerti-tó Családi Társasjáték, valamint egy palack helyi bor, ami a Frittmann Testvérek Pincészeténél készült ezerjó volt.

Temerini Ferenc helyezte el a Kincsesládába Soltvadkert ajándékait

A soltvadkertiek a Kossuth Rádióban szerepeltek a nap során 10-12 és 14.30-17.30 óráig egy igen tartalmas műsor keretében, amely tovább vitte és öregbítette a település jó hírét. A műsorvezetők az itt tapasztaltakról úgy nyilatkoztak, hogy több itt az érték, mint a homokszem, nagyon sok a látnivaló, amiért érdemes ide ellátogatni.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (49 db kép)
MEGOSZTÁS