A Futókörök Napja elnevezésű programba Kiskőrös is becsatlakozott, így részt vett a város a május 21-én megrendezett országos eseményben, az egyik helyszínként. A Záportározó-tóhoz várták az érdeklődőket, akik 9.00-17.00 óráig futva vagy gyalogosan teljesíthettek tetszőleges távokat.

Az esemény kezdetén a program koordinátori szerepét betöltő Trizoli Jótifuti Egyesület vezetője Kuti Zoltán köszöntötte a megjelenteket és elmondta a lebonyolítással kapcsolatos technikai információkat. Ezt követően a helyi önkormányzat nevében Filus Tibor a Kulturális, Turisztikai és Sport Bizottság elnöke megnyitó beszédében köszöntötte a jelenlévőket, aki kiemelte a rendszeres mozgás, az egészséges életmód, valamint a sport közösség összetartó és ápoló szerepét. A program szervezési munkálataiban segítséget nyújtott az önkormányzat és a Kiskőrösi Egészségfejlesztési Iroda.

Kuti Zoltán és Filus Tibor
-Hirdetés-

A Futókörök Napja 2023 programról tudni kell, hogy szervezője a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége (SZEOSZ), illetve az adott verseny helyszínéül szolgáló település vagy fővárosi kerület helyi önkormányzata. A verseny célja az, hogy az eseményre regisztrálók minél több kilométert tegyenek meg bármilyen segédeszköz igénybevétele nélkül, jellemzően futva vagy gyalogolva a verseny útvonalát jelentő, az Országos Futópálya-építési Program, illetve egyéb beruházások során megépült rekortán borítású futókörökön.

Az országban összesen 25 helyszínen indult el egy időben 9.00 órakor a program és 17.00 órakor fejeződött be. A verseny során a SZEOSZ honlapján folyamatosan eredményeket közölte minden helyszínről a települések közötti verseny állásáról. Valamennyi helyszín egyben az Ötpróba szabadidősport-eseménysorozat pontszerző állomása is volt – a résztvevők az azonosítószámukat a helyszíni nevezés során adhatták meg. A teljesítések után járó Ötpróba-pontok a következők szerint alakulnak: • 5-9 km: 1 pont • 10-13 km: 2 pont • 14-20 km: 3 pont • 21-27 km: 4 pont • 28-41 km: 5 pont • 42 km felett: 6 pont 2. A versenyen bárki részt vehetett, aki nevezéssel és rajtszámmal rendelkezett. Egy ember bármennyit futhatott vagy gyalogolhatott és akár többször is visszatérhetett a nap folyamán a helyszínre. A körszámlálást a szervezők chipes rendszerrel végezték a csuklóra elhelyezett időmérő szerkezet segítségével.

A kiskőrösi Záportározó-tónál a mintegy 800 méteres körönkénti távot egy vagy több alkalommal 109 futó teljesítette, akik összesen 1059 km-t teljesítettek, amellyel a 25 helyszín közül a 22. helyen végeztek.

Helyszínenként a három legtöbbet futó résztvevőt 25.000, 15.000 és 10.000 Ft-os sporteszközutalvánnyal díjazták:

1. Rózsa Sándor – 55 kör (44 km)
2. Szentmiklósi Lajos – 51 kör (40,8 km)
3. Kiss-Berdó Ádám – 47 kör (37,6 km)

Az egyéni eredménylista: https://runtiming.hu/szeosz/futokorok-napja-2023/kiskoros-zaportarozo-kore

A legidősebb induló: Tabajdi József – 83 éves (Kiskunhalas)

A legfiatalabb induló: Vass Martin – 2 éves (Kiskőrös)

Az iskolák versenyét a KT Bem József Általános Iskola nyerte, akik ezért a szép teljesítményért egy 20.000 forintos vásárlási utalványt vehettek át.

A díjak és a vásárlási utalványok, valamint a napi pizza adag a Trizoli Jótifuti Egyesület támogatásának volt köszönhető.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (61 db kép)
MEGOSZTÁS