A vármegyei I. osztályú férfi kézilabda bajnokság felsőházi küzdelmeiben szerepelt a Soltvadkerti TE-BS Plastic gárdája. Az együttes a legjobb négy csapat között játszott mérkőzéseket a Kalocsai KC, az Euroscale Kecskemét és a Kiskunhalasi UKSC csapataival.

-Hirdetés-

A soltvadkertiek a szezon utolsó bajnoki mérkőzését hazai környezetben játszották, amikor május 21-én a kiskuhalasiakat fogadták és 30-28 (15-13) arányú vereséget szenvedtek: Angebrandt – Marosi 9, Thiesz 8, Ürmösi, Opauszki P. 3, Szabó M. 4, Borboly 1. Csere: Vizi (k), Polyák (k), Opauszki T., Piller 1, Patai, Veppert 2, Bakai, Pálinkás.

A találkozónak a vendégek szempontjából a presztízsen kívül már nem volt tétje, hiszen az már biztos volt, hogy az utolsó forduló eredményeitől függetlenül a negyedik helyen végeznek. A soltvadkertiek számára viszont nagy téttel bírt a mérkőzés, hiszen egy győzelemmel vagy pontszerzéssel a csapat a második helyen zárhatta volna a bajnokságot. Az első félidőben szervezetten, jól kézilabdáztak a hazaiak és a jó védekezésnek is köszönhetően kétgólos előnnyel vonulhattak pihenőre a sok néző előtt lejátszott találkozón.

A szünet után 17-18-nál a 38. percben vették át a vezetést a kiskunhalasiak és a 48. percben már öt góllal vezettek 19-24-re. Sok hibával játszott a mérkőzés ezen szakaszában védekezésben a soltvadkerti csapat, a támadásoknál pedig a befejezések pontatlanok voltak. Az utolsó öt percnek 23-28-ről vágtak neki a csapatok, ahonnan nagy bravúrral jött vissza a mérkőzésbe a soltvadkerti együttes és fél perccel a vége előtt 28-29 volt az állás. Az utolsó támadást a kiskunhalasiak vezethették, mely során nem sikerült labdát szereznie a soltvadkerti csapatnak, sőt a végén Thiesz Tamást az elkövetett szabálytalansága miatt piros lappal kiállították és az időntúli hétméterest bedobva a kiskunhalasiak nyerték meg a találkozót 30-28-ra.

A bajnokságot a Kalocsai KC együttese nyerte meg 13 ponttal, a második helyen 6 ponttal az Euroscale Kecskemét végzett a szintén 6 pontos és harmadik Soltvadkerti TE-BS Plastic, valamint a negyedik öt pontos Kiskunhalasi UKSC előtt.

Járdi Ádám és dr. Kővágó Gergő

A mérkőzés után az ünnepélyes díjiosztó alkalmával a soltvadkerti csapatnak járó bronzérmeket a Soltvadkerti TE új elnöke dr. Kővágó Gergő és a Bács-Kiskun Vármegyei Kézilabda Szövetség elnöke Járdi Ádám adta át a csapat tagjainak. Az ünnepi pillanatok után a soltvadkerti együttes részéről Opauszki Péter köszönte meg a szurkolók támogatását és a szezon alatt tragikus körülmények között elhunyt volt csapattárs László Roland családjának adott át egy bronzérmet.

Szabó Tamás – Soltvadkerti TE-BS Plastic edzője:

-Ebben a szezonban már a negyedik mérkőzést játszottuk le a kiskunhalasiak ellen és a korábbi találkozók tapasztalatiból látva ma is egy nagyon nehéz összecsapásra számítottam. Azt lehetett tudni, hogy a tét, az eredménykényszer bennünket fog jobban nyomni, a vendégek pedig ilyen szempontból nyugodtabban készülhettek.

Szabó Tamás (a képen balra)

A bajnokságban már tapasztaltam az, hogy a csapatunkat az esélyesség terhe kicsit megbénítja, nem tudjuk ilyenkor kihozni magunkból a legtöbbet és ez ma is sajnos bekövetkezett. Természetesen szebb lett volna egy ezüstéremmel a nyakunkban zárni a szezont, de úgy gondolom, hogy a harmadik hely is egy kiváló eredmény. A védekezésünkkel kapcsolatban van hiányérzetem, mert nem voltunk hátul megfelelően határozottak, feszesek és kemények, ami hiányzott ahhoz, hogy ma nyerjünk. Dicsérnem kell a csapat tartását, hiszen a végjátékban ötgólos hátrányból is felálltunk és nagyon közel voltunk a döntetlenhez. 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (109 db kép)
MEGOSZTÁS