2023 tavaszán több hetes pedagógiai szakszolgálati rendezvénysorozatunk kerékpártúrával zárult volna április derekán, melyet a rossz időjárásra tekintettel halasztanunk kellett. A sors fintoraként, a következő időpont választása sem lett túl szerencsés! Az év vége felé közeledve a sok más egyéb program miatt viszont nagyon nehéz lett volna ismét módosítani, így – mivel nem vagyunk cukorból (Gyula bácsi)- nekivágtunk egy rövidített útvonalnak a zord időjárás ellenére.

A tanulók Balázs Andrea, Pásztorné Molnár Judit, Pásztor Gyula és Kuti Zoltán kíséretével Erdőtelekre bicikliztek el, ahol Erdőtelek óvodája forró teával melegített fel bennünket, majd zuhogó esőben tekertünk haza, ezzel is emlékezetessé téve ezt a napot.

-Hirdetés-

Gyógytestnevelői kerékpártúráink már több éves hagyománnyal rendelkeznek, melyek mindig verőfényes időben kerültek megrendezésre ezidáig. Jártunk már Akasztón, Kecelen, Soltvadkerten.

A gyógytestnevelés– nevéből adódóan- a testneveléshez hasonlóan az egészséges életmódra nevelést célozza meg: megelőző jelleggel igyekszik támaszt nyújtani egy olyan tanulócsoportnak, melyek az iskolai terhek, a digitális túlterheltség, a táplálkozási egyhangúság és mozgáshiány következtében már testi tünetekkel rendelkezik, melyek azonban még korrigálhatók bizonyos szinten a specifikus feladatokkal.

Minden év májusában kerül sor az iskolaorvosok és védőnők által a páros évfolyamok szűrésére, melynek eredményéről a szülőket írásban értesítik. Ezt követően a gyógytestnevelő felveszi a szülőkkel, tanulókkal a kapcsolatot. Néhány településen lehetőség van- ha az országos helyzet ezt lehetővé teszi- az úszás, vízi torna beiktatására is a gyógytestnevelés keretében, melyet a fiatalok igazán élveznek.

 

Számos híres sportolónk kezdett el azért aktívan sportolni, mert egészségi állapota azt gyermekkorában megkívánta. A testedzés, a mozgás alapvetően minden emberi szervezetnek alapvető igénye, szükséges a kiegyensúlyozott mindennapokhoz! Legyen az séta, kocogás a szabadban, fürdőzés a szabadtéri vizekben vagy csak rúgják a bőrt a fiatalok, már tettek az egészségükért!

Különösen fontos, hogy a család együtt is mozogjon: építsük nyári terveink közé a családi túrákat, bringázást, elő a tollasütőkkel, kisebb-nagyobb labdákkal, és nem utolsósorban a fürdőruhákkal!

Kívánunk mindenkinek aktív nyári pihenést!

Írta: Pásztorné Molnár Judit, gyógytestnevelő

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (66 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira