Ilyen, amikor egy igazi Tündérkeresztanya veszi kezelésbe a mosásra, tisztításra váró textíliákat.

A Kiss családban a pandémia alatt merült fel az ötlet, hogy valamilyen közhasznú tevékenységgel szeretnék kiegészíteni a családi kasszát, amiben több van, mint bevételi forrás. Az alapötlet a bérvasalás volt, mivel sokaknak ez nem a kedvelt házimunkák közé tartozik, Olgi viszont szeret vasalni. Így mindenki jól jár, segítve ezzel a háztartások mindennapjait. 2022-ben a szükséges eszközöket beszerezve, a garázst átalakítva és sok utánajárással indult a vállalkozás. A kezdetekről és az eddigi fejlődésről mesélt bővebben Kiss József, és felesége Olgi.
A vasalásból hogyan nőtte ki magát a vállalkozás mosodává?
-Hirdetés-

Olgi:
-Én a férjem ingeit félszárazon vasalom, így nem éreztem célszerűnek, hogy az ügyfelek szárazon hozzák el az ingeket vasalásra. Ekkor merült fel bennem, hogy mosással is kellene foglalkoznunk. Gondoltam veszünk egy kicsit nagyobb mosógépet, és ennyi. El is kezdtünk utánajárni, és elindult a lavina. Először félipari majd nagyipari mosógépek után kutattunk, számos mosodában megfordultunk. Fontosnak tartottuk, hogy a legmodernebb eszközök mellett a megfelelő szakmai tudást is beszerezzük, hogy a legmagasabb minőségű szolgáltatást tudjuk nyújtani az ügyfeleknek. A vasalás kiegészült mosással, piperemosással, majd vegytisztítással is, és a szolgáltatásainkat folyamatosan bővítjük azóta is.

Olginál megbízható, és szakértő kezekben vannak ruháink, textíliáink
Kik veszik igénybe a szolgáltatásaitokat, és mik azok?

Olgi:
-Elsősorban a szálláshelyek, vendéglátó egységek, de természetesen a lakosság is. Ebben a szolgáltatói szektorban egy teljes palettát szeretnénk lefedni. A mosás, vegytisztítás, vasalás mellett idén a szőnyeg- és kárpittisztítással bővül a palettánk.

Lakossági mosás és vegytisztítás:
  • pipere, ingek, blúzok, öltönyök,
  • kabátok,
  • menyasszonyi ruha, alkalmi- estélyiruha,
  • munkásruhák,
  • függönyök, drapériák,
  • lepedők, ágynemű huzatok, ágytakarók
  • nagy méretű textíliák.
Szálláshelyek, vendéglátó egységek:
  • lepedők, matrachuzatok,
  • ágynemű hozatok,
  • függönyök, drapériák,
  • éttermi textíliák
Munkahelyek:
  • munkásruhák.
Szőnyeg- és bútorkárpit mosás, tisztítás.
Nagy szakértelemmel, kedvesen, és barátságosan fogadják a betérő ügyfeleket

József:
– A szőnyeg- és kárpittisztítással kapcsolatban is sok szolgáltatót, szalont, munkagépet megnéztünk, és tanulmányoztunk. Mint ahogyan a mosodánál, itt is a minőséget tartottuk elsődleges szempontnak, így nem divat technológiát (felületi tisztítás) akartunk alkalmazni, hanem kerestük a legjobbat. A szőnyegek őshazája Törökország, és ott mély mosással dolgoznak, így mi is ezt választottuk. Először egy komplex, nagy vibrációs porológéppel átporoljuk a szőnyegeket, ez a szálak mélyéről is fellazítja az évek alatt lerakódott szennyeződéseket. Utána bő vízzel, keféléssel, tisztítószerekkel, samponos mosással átdolgozzuk. Végül egy speciális szőnyeg centrifugával megszárítjuk. Ez a művelet egy hetet vesz igénybe, a teljes száradásig. Ezzel a technikával (vibrációs mély mosás) olyan minőségi eredményt tudunk elérni, amit semmilyen másik szőnyegtisztítással nem lehet. Plusz szolgáltatásként a szőnyegek háztól-házig szállítását is vállaljuk Kiskőrös és kb. 40 km-es körzetében. Ez nagy segítség lehet azoknak, akik nem tudják feltekerni és elhozni a mosásra váró szőnyeget, gondolok itt akár az idősekre.   

Vibrációs mély szőnyegmosás

De itt nem állunk meg. Július 1-től újabb szolgáltatással bővül ez a szegmense is a vállalkozásnak. A padlószőnyegeknél, irodai szőnyegeknél, amiket nem lehet felszedni vagy túl nagyok, illetve a bútorkárpitoknál kimegyünk házhoz, és ott a helyszínen végezzük el a tisztítást.

Mennyi időt vesz igénybe a textíliák mosása, vasalása és a vegytisztítás?

Olgi:
-A mosás és vasalás 3-5 nap, a vegytisztítás 5-7 nap. A szőnyegmosás ahogy férjem is említette, kb. egy hét.

Milyen extra szolgáltatást kínáltok az ügyfeleknek?

Olgi:
-Ahogy elkészülök a megbeszélt munkával, SMS-ben emlékeztetem az ügyfelet, hogy elkészült, és jöhet a leadott ruháért, textilért. A rohanó hétköznapokban sokan elfelejtik, hogy leadták például a télikabátjukat a mosodába, hiszen nem hordják már, így nem hiányzik. Ezt a plusz gesztust nagyon szeretik az ügyfelek, pozitív visszajelzéseket kapunk.
A textil-, és szőnyeg taxi (háztól-házig) szállítási szolgáltatásunk sokaknak könnyebbséget biztosít.
Mindezen felül a tisztaság és rendezettség mellett fontosnak tartjuk a barátságos, segítőkész, vidám és fiatalos légkört a mosodában. Szeretnek bejönni hozzánk, akár csak 1-2 jó szóra, beszélgetni, vagy csak megállni egy pillanatra a hétköznapi rohanásban. A minőségi emberi kapcsolatokban hiszünk.

Honnan jött a Pink Mosoda elnevezés?

Olgi:
-Nagyon szeretem a rózsaszín összes árnyalatát, tagadhatatlanul a kedvenc színem, mert fiatalos, közvetlen, és vidám. Sokáig rózsaszínű volt a hajam is, és vissza is térek ehhez a színhez. Ez vagyok én.

Pink Mosoda – Kiskőrös, Dózsa György utca 21.
Nemrég költöztetek Erdőtelekről Kiskőrösre, a Dózsa György utca 21 szám alá a mosodával. Mi volt ennek az oka?

Olgi:
-Két oka is volt. Egyik, hogy már kinőttük az előző helyet, nagyobbra volt szükségünk, hogy kényelmesen elférjünk. A másik oka pedig az, hogy közelebb szerettünk volna lenni Kiskőrös központjához, hogy mindenki számára könnyen megközelíthetőek legyünk. Így akár gyalog is eltudják hozni a mosni, tisztítani való textíliákat. Könnyen útba esünk jövet-menet, nem kell kitérőt tenniük az ügyfeleknek.

A családi vállalkozásban megvan mindenkinek a maga feladata?

József:
-Az elején nem is gondoltuk, hogy mennyi mindenre oda kell figyelni, milyen komplex ez a tevékenység. Ezt nem lehet csupán befektetésként kezelni, ebben aktívan benne kell lenni. Sok mindenhez kell érteni: ipari áram, lágyvíz, megfelelő vegyszerek, mosószerek alkalmazása, textil fajták, gépek heti általános karbantartása, engedélyek, és a szokásos céges teendők. Szerencsére a feladatokat jól fel tudjuk osztani Olgival, így a családi vállalkozásból mindketten kivesszük a részünket. Olgi van a fronton, én pedig főleg a háttérben támogatom.

Olgi és férje, József

József és Olgi is kiemelte, hogy az árképzésnél figyelembe vették, hogy egy kisvárosban működnek, és a mostani energiaárak mellett az ügyfelek számára is előnyösebb, ha elviszik a mosodába a textíliákat.  

Ha nemkívánatos folt éktelenkedik ruhánkon, textíliánkon érdemes megfogadni Olgi jótanácsát, miszerint minél előbb vigyük el azt a mosodába, ne hagyjuk beleszáradni heteken, hónapokon keresztül.  

„Tisztaság, szeretettel” – Olgi.

Pink Mosoda

Kiskőrös, Dózsa György u. 21.
tel.: 06 20/511-00-66
pinkmosoda.hu
Facebook: Pink Mosoda Kiskőrös
email:
pinkmosoda@gmail.com

Nyitva tartás:
Hétfőtől – Péntekig: 8-17 óra között

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (6 db kép)
MEGOSZTÁS