Zsúfolásig megtelt 2023. május 24-én szerdán este a Szólam Alapfokú Művészeti Iskola nagyterme a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolája Kicsinyek Kórusa tanévet záró koncertjén. A Petrányi Ilona tanárnő által vezetett, 2., 3., 4. és 5.a osztályosokból álló kis csapat kedvenc darabjait adta elő. A repertoár évszázadokat ölelt át, hiszen Mozarttól Kodályon át a Pál utcai fiúk című musicalig hallhattunk szebbnél szebb dallamokat.

A koncertet az 5. osztályos Haszilló Tamás nyitotta, aki Bodrogközi Szent János-áldást énekelt. A hallgatóságot Petrányi Ilona tanárnő köszöntötte, aki elmondta, hogy e dalos tavaszi est ötlete az éneklés és a költészet iránti szeretetből született. A fellépők – az énekkar mellett – népdaléneklési versenyek, szavalóversenyek és a ,,Kis Tudós”– verseny győztesei.

Petrányi Ilona tanárnő
-Hirdetés-

Az énekkar bevonulását Babucsik Borbála 4. osztályos diák szavalata előzte meg, majd Balázs Árpád: Ének a dalról és Bodzavirág című dala, Mozart: A bűvös csengettyű és Kodály: Gloria csendült fel a kórus előadásában. Zongorán Pusztai Virág, orgonán Pelsőcziné Barna Mária kísért.

Kicsinyek Kórusa

Petőfi Sándor: Egy estém otthon című versét a 8. osztályos Katona Imre előadásában hallhattuk, majd népdalok szólaltak meg fülbemászó gyermekhangokon. Elsőként a 4. osztályos Farkas Petra énekelte a Sír a mezei pacsirta című vajdasági népdalt, majd az ötödikes Suba Dániel adott elő hajdúsági népdalcsokrot Udvarom közepén van egy vadrózsafa címmel. A 6. és 8. osztályos lányokból álló csoport – Győri Emma, Zöld Hanna, Prindler Lara, Prindler Petra, Garzó Gréta, Kovács Panna – magyarbődi népdalokat énekelt.

A 6. és 8. osztályos lányokból álló csoport

Ezt követően Petőfi Sándor és Szendrey Júlia első találkozását elevenítette fel egy kis jelenettel a 3. osztályos Bartha Rozi, Vancsik Villő és Kiss Viktor, akik néhány héttel ezelőtt a Kis tudós vetélkedő győztesei voltak.

Bartha Rozi, Vancsik Villő és Kiss Viktor
Zárásként a kórus Dés László és Geszti Péter Mi vagyunk a grund című dalával búcsúzott.

Virággal köszönték meg Pusztai Virág és Pelsőcziné Barna Mária közreműködését.

Petrányi Ilona tanárnő megköszönte Romfáné Flaisz Anita, Rákóczi Andrea és Disztlné Markó Ibolya tanárnők felkészítő munkáját, Benyikné Takács Edinának és Riegler Petrának a dekorációt, valamint Tóth Ferencnek és Andriska Jánosnak a technikai segítséget, az osztályfőnököknek a türelmet, segítséget és a biztatást, a szülőknek pedig a támogató hozzáállást.
A legnagyobb köszönettel és dicsérettel azonban a gyerekek felé fordult, amiért egész évben örömmel énekeltek, szavaltak, szorgalmasak, erősek és kitartóak voltak.

Mi pedig köszönjük minden szereplőnek ezt a lélekemelő, csodálatos órát! 

Forrás: KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolája

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (15 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira