2023. május 26-án került megrendezésre Kiskőrösön a Harangvirág óvodából elbúcsúzó nagycsoportosok ballagási ünnepsége. A KEVI Harangvirág Evangélikus Óvoda Napocska csoportjából 14-en búcsúztak el az óvodától. A ballagási ünnepség az evangélikus templomban került megrendezésre 17-órakor.

-Hirdetés-

Elsőként Tiriczné Szabó Szilvia tagintézmény-vezető köszöntötte a megjelenteket, majd az óvónőkkel közösen köszönetet mondtak minden segítőnek, akik nemcsak a műsor lebonyolításában segítkeztek, hanem az elmúlt 3 évben is segítő kezet nyújtottak.

Tiriczné Szabó Szilvia tagintézmény-vezető köszöntötte a megjelenteket

A ballagóktól Bengőné Nagy Mária óvónő a következő szavakkal búcsúzott el:

Most utoljára fogjuk meg a kezeteket, azután el kell engedni, már más gondjaira bízunk Titeket. Üres és csöndes lesz az óvoda nélkületek. Maradjatok mindig ilyen vidám, jókedvű és segítőkész kis emberek, mint amilyenek most vagytok. Soha ne hagyjátok kihunyni a szeretet lángját, őrizzétek, vigyázzatok rá, mert akkor lesztek igazán boldogok. Mi, akik gondot viseltünk rátok, gazdagabbak lettünk veletek, és az együtt töltött éveket szívünk egy különleges zugában fogjuk őrizni.”

Szeretetből és ölelésből sem volt hiány

A csoport óvodában maradó tagjai jótanácsaikat átadva köszöntek el ballagó társaiktól.
Ezután Serfőző Fanni, Bengőné Nagy Mária óvó nénik és Bolemányi Zoltánné dajka néni szárnyai alól kibontakozó gyerkőcök műsora következett. Utoljára énekeltek és szavaltak együtt, még mielőtt elindulnak szeptembertől az iskolába.
A műsor összeállítása és betanítása Serfőző Fannit dicsérheti. Lelkes segítője volt Tiszainé Kelemen Edina pedagógiai asszisztens, aki amellett hogy a próbákon segítséget nyújtott, a műsor zenei hátterét is biztosította.

Az óvónők is kaptak áldást

A ballagókon kívül, idén Bengőné Nagy Mária is búcsúzott az óvodától. Nyugdíjba vonulása alkalmából meglepetés búcsúztatót is szerveztek neki. A gyerekek kis búcsúműrosában apró versekkel, jókívánságokkal köszönték meg óvónőjük sok-sok éves munkáját, kedvességét és türelmét.

Bengőné Nagy Mária is búcsúzott az intézménytől 

Fotók, szöveg: Kiss Barbara

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (48 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira