Az NB II-ben szereplő Kiskőrösi KSK férfi kézilabda csapata a 2022/2023-as szezon utolsó bajnoki mérkőzését hazai környezetben játszotta. Az együttes május 26-án a fiatalokból álló balatonboglári NEKA U23 együttesét fogadta.

-Hirdetés-

A kiskőrösiek a találkozón 40-28 (14-19) arányú vereséget szenvedtek: Petróczi-Kis – Gucsi, Barna 7, Laki 11, Harangozó 4, Ruskó 3, Kiss Tóth. Csere: Káldi (k), Wágner 2, Varga, Dózsa 1, Geiger. A találkozót jó előjelekkel várta a kiskőrösi csapat, miután a fiúk az előző fordulóban Dunaújvárosban arattak bravúros 32-31 arányú győzelmet úgy, hogy nyolcgólos hátrányból fordítottak. Most a szezon utolsó mérkőzésén a fiatalok alkotta NEKA U23 csapata ellen szerettek volna újabb bravúrt végrehajtani a kiskőrösi fiúk. A mérkőzés elejét jól kezdték a hazaiak és szervezett védekezéssel jól zárták le a területeket a vendégek előtt.

A kiskőrösiek felállt fal ellen és lerohanásból is lőttek gólokat, így a találkozó elején 5-2-re vezettek. Ezt követően még az első félidő közepén 9-8-nál vezettek a kiskőrösiek, majd a NEKA U23 csapata megfordította az állást és a későbbiekben már nem adták ki a kezükből a győzelem lehetőségét. Az első félidőben jól tartotta magát a hazai gárda, a szünet után is sokáig szoros volt a mérkőzés. A 40. percben nehezítette a kiskőrösiek helyzetét, hogy Kiss Tóth Bence úgy lépett védekezésben a támadó ellenfele elé, ami után piros lappal a kiállítás sorsára jutott. A végjátékban sok hibát követtek el a lendületesen, gyorsan kézilabdázó vendégekkel szemben a kiskőrösiek védekezésben és támadásban egyaránt, így 40-28 arányú vereséget szenvedtek. A kiskőrösi együttes ezzel az eredménnyel a 12 csapatos bajnokság utolsó helyén zárta a szezont 5 pontot szerezve.

Barna Imre és Harangozó Péter

A mérkőzés után Harangozó Péter csapatvezető köszönte meg a játékosoknak az egész éves szereplést és a szurkolóknak a bajnokság során nyújtott támogatásukat, valamint egy üveg bor átadásával díjazta a dunaújvárosi mérkőzésen 13 gólt szerző Barna Imre teljesítményét.

Petróczi-Kis András
Petróczi-Kis András – Kiskőrösi KSK játékosa:

– Az előző fordulóban egy hihetetlenül izgalmas mérkőzésen úgy nyertünk Dunaújvárosban, hogy nyolcgólos hátrányból fordítottuk meg a találkozót. Ez a dunaújvárosi siker megmutatta, hogy van tartás a csapatunkban és képesek vagyunk jó eredmény elérésére. A szép győzelem után a héten az edzésmunka nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, aminek több összetevője volt. A mai napon olyan ellenfelünk volt, akiknek minden pozícióra két emberük állt rendelkezésre, kiváló erőléttel érkeztek a mérkőzésre és lehet, hogy minden nap edzenek. Az első félidőben megvolt az esélyünk, hogy szoros legyen a mérkőzés és a szünet után visszajöttünk kétgólos hátrányra is. Úgy gondolom, hogy a szabályok értelmében sajnos a kiállításunk jogos volt, mert a védekező játékosunk a támadó lába alá lépett és ki is fordult a bokája az ellenfelünknek. Sajnos a nagy iram a végére elvette az erőnket, amikor már többet hibáztunk és ebből szerzett gólokkal növelte előnyét ellenfelünk. Ezúton is szeretném megköszönni szurkolóinknak a támogatást, akik egész évben kitartottak mellettünk és a szülőknek a hatalmas segítséget, mert ők sokszor idegenbe is elkísérték a csapatainkat. Összességében nem lehetünk elégedettek a bajnokságban nyújtott teljesítményünkkel, de voltak olyan mérkőzéseink, amelyek emlékezetes pillanatokat és jó eredményt hoztak. Befolyásolta a szereplésünket, hogy sok volt a sérültünk és a különböző egyéni elfoglaltságok, problémák miatt a végére már létszámban sem voltunk sokan.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (91 db kép)
MEGOSZTÁS