Évek óta hagyomány, hogy Páhi és Kaskantyú Község Önkormányzata közös gyermeknapot tart. Ebben az évben június első szombatján a kaskantyúi önkormányzat, óvoda és általános iskola munkatársai szervezték meg az ünnepet, melyre ugrálóvárral, ügyességi feladatokkal, sorversennyel és finomságokkal is készültek a fiataloknak.

A rendezvény a TOP-5.3.1.-16 „A helyi identitás és kohézió erősítése” pályázati projekt segítségével valósulhatott meg. 

Lajkó-Németh Andrea koordinálta a versenyt
-Hirdetés-

A meghirdetett sorversenyeken alsós, felsős és vegyes életkorú csapatok is indultak, akik közül senki sem távozott üres kézzel. Tíz állomáson versenyezhettek egymással, ahol a kaskantyúi hivatal dolgozói, pedagógusok, szülők és lelkes középiskolás diákok pontozták a csapatokat. Az állomásokon különböző ügyességi, játékos, kreatív feladatok várták a gyerekeket.

Az egyik állomáson célba dobás is volt

Ezzel párhuzamosan a gyerekeknek lehetőségük volt ingyenes arcfestésre, ugrálóvárazásra és kézműveskedésre, sőt Imi bohóc lufit is hajtogatott nekik.

Kardok, kisállatok és fejdíszek is készültek

Közben a filagória alatt már sültek a palacsinták, készültek a hamburgerek, pattogatott kukorica és a vattacukor is, melyet a gyerekek ingyen kaptak Kaskantyú Község Önkormányzata jóvoltából. Ezzel párhuzamosan büfé is üzemelt.

A Herceg család készítette a hamburgereket

Az ugrálóvárakban is mindig voltak gyerekek. 

A kisebbek és a nagyobbak is biztonságosan ugrálhattak 

Az ebédet követően kora délután a vállalkozó kedvűek közösen táncolták ki a májusfát, melyet május 1-jén állítottak fel a rendezvényterületen, közösségépítő céllal.

A fiúknak, apukáknak egy harci gépjárművel is kedveskedtek a szervezők. 

Áron be is szállt a járműbe, szemmel láthatóan nagyon tetszett neki 

Összességében egy családias hangulatú, örömteli, vidám, játékos napon vehettek részt, akik ellátogattak június 3-án Kaskantyúra.

Az egészen kicsik is jól érezhették magukat

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (143 db kép)
MEGOSZTÁS